Eveniment

Uniunea Europeană va aproba asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina de 500 de milioane de euro. De la începutul invaziei, Ucraina a primit sprijin militar din partea UE de 3 miliarde de euro

Uniunea Europeană va aproba asistenţă militară...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13.10.2022, 17:21 55

Uniunea Europeană va aproba săptămâna viitoare alocarea a încă 500 de milioane de euro Ucrainei pentru echipamente militare, ceea ce va aduce la trei miliarde ajutorul oferit Kievului de la începerea invaziei militare ruse, informează cotidianul Le Monde.

"Asistenţa oferită de Uniunea Europeană Ucrainei va ajunge la trei miliarde de euro, prin intermediul Instrumentului european pentru susţinerea păcii", a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Bruxellesul urmează să aprobe săptămâna viitoare o nouă tranşă de 500 de milioane de euro destinată Ucrainei, conform unui alt oficial UE, care s-a exprimat sub protecţia anonimatului.

Miniştrii de Externe din statele UE se vor reuni luni în Luxemburg, urmând să aprobe noul ajutor pentru Ucraina şi misiunea de instruire a militarilor ucraineni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO