Eveniment

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” suspendă de luni cursurile până pe 31 martie

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol...

Autor: Ana Petrescu

08.03.2020, 14:35 659

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” a decis, duminică, suspendarea cursurilor, lucrărilor practice şi a examenelor pentru toţi studenţii facultăţii începând de luni până la data de 31 martie.

„Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti intrunit in regim de urgenta, in data de 08.03.2020 ora 13.00, hotaraste: Suspendarea cursurilor si lucrarilor practice precum si a examenelor pentru toti studentii facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti incepand cu data de 09.03.2020 si pana la data de 31.03.2020, in conformitate cu prevederile art.3 din Hotararea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situatii de Urgenta”, arată un anunţ postat pe site-ul instituţiei.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunţat, duminică, decizia de a interzice accesul în spitale al studenţilor şi al aparţinătorilor pacienţilor, până la data de 31 martie.

„Multe spitale au amfiteatre şi studenţii vin în număr mare pentru a participa la cursuri. Pentru a proteja mai mult spitalul, cadrele medicale şi pacienţii, considerăm că această măsură e necesară”, a declarat Arafat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MAI.

El a mai spus că toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise. În acelaşi timp, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise.