Eveniment

Universitatea de Vest din Timişoara implementează un proiect în valoare de 4,3 mil. lei pentru integrarea studenţilor pe piaţa muncii

Universitatea de Vest din Timişoara implementează un...

Autor: Ramona Cornea

23.10.2020, 18:03 171

Universitatea de Vest din Timişoara a dat startul unui proiect în valoare de 4,3 mil. lei, finanţat prin fonduri europene, prin care urmăreşte să crească gradul de ocupabilitate în rândul studenţilor facultăţilor sale.

Proiectul vizează creşterea nivelului de ocupabilitate în rândul a 325 studenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara, viitori absolvenţi, prin consolidarea serviciilor de practică şi prin dezvoltarea abilităţilor şi compeţentelor practice solicitate de piaţa muncii, după cum spun reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

”Avem în vedere 325 de studenţi, dintre care 35 de studenţi din mediul rural. Ca o particularitate, pentru prima dată, proiectul se adresează tuturor celor 11 facultăţi, nu vor fi domenii care vor fi excluse din proiect. Este un proiect care va avea o durată de implementare de 24 de luni, data de start este 21 septembrie 2020. În prima lună ne-am concentrat pe constituirea echipei de proiect care va implementa proiectul în valoare de 4,3 milioane de lei”, a spus profesorul universitar Flavia Mirela Barna, managerul de proiect, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului „Practica de calitate pentru o carieră de succes”.

Proiectul Universităţii de Vest a fost co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 şi va fi structurat în cinci activităţi principale de consiliere şi orientare profesională pentru studenţi.

”Proiectul a fost câştigat în cadrul apelului de proiecte POCU, obiectivul 13 – creşterea numărului de absolvenţi în învăţământul terţiar, deci se adresează atât studenţilor, cât şi masteranzilor. Prin acest proiect ne propunem ca 325 de studenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara să poată participa la servicii de practică de calitate în cadrul unui sistem de parteneriate sustenabile, create împreună cu partenerul din cadrul proiectului şi, de asemenea, studenţii să aibă posibilitatea de a îşi dezvolta abilităţile şi competenţele practice solicitate pe piaţa muncii”, adaugă Flavia Mirela Barna.

Compania parteneră a Universităţii de Vest în acest proiect este compania de resurse umane Gi Group. Rezultatele pe care compania şi instituţia de învăţământ şi le-au asumat în acest proiect prevăd ca 234 de studenţi sau masteranzi să dobândească o calificare la finalul proiectului, ca 130 de studenţi să îşi găsească un loc de muncă, iar 100 de cursanţi să urmeze cursuri de formare.

”Obiectivul nostru este crearea de oportunităţi pentru orice persoană care doreşte să se angajeze, orice persoană care îşi doreşte o dezvoltare în carieră, mai ales în contextul actual de pe piaţa muncii. Unul dintre segmentele principale îl reprezintă studenţii şi absolvenţii”, a spus Cristian Huzău,  country manager al firmei de recrutare Gi Group România.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO