Eveniment

Universitatea din Galaţi fabrică echipamente de protecţie pentru spitale prin intermediul imprimantelor 3D

Universitatea din Galaţi fabrică echipamente de...

Autor: Petre Mazilu, Cosmin Pirv

02.04.2020, 12:22 297

Specialiştii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi fabrică viziere şi măşti de protecţie pentru cadrele medicale. Ei folosesc o procedură modernă, prin imprimare 3D, iar produsele obţinute în laboratoarele Facultăţii de Inginerie sunt donate spitalelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Până în prezent, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au fost fabricate 370 de viziere, dar numărul solicitărilor este mult mai mare. De asemenea, profesorii implicaţi în acest proiect spun că, din cauza utilizării excesive a imprimantelor 3D, echipamentele cedează.

Specialiştii sunt ajutaţi de companii private şi de instituţii din Galaţi cu aparate şi cu fondurile necesare achiziţionării de materii prime.

„Universitatea este implicată în acest proiect, 370 de bucăţi le dăm spitalelor. Avem comenzi în jur de 2.000 de bucăţi, lucrăm cu patru imprimante, alte patru nu mai funcţionează, s-au stricat. Săptămâna viitoare vom primi alte imprimante. Luni vin alte patru şi joi patru, atunci vom face din nou două schimburi a câte 12 ore. Vom face 150 pe zi. Am centralizat comenzile, facem proces verbal la fiecare livrare, toate sunt sub formă de donaţie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, profesorul Cătălin Fetecău de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

În laboratorul Facultăţii de Inginerie se lucrează în fiecare zi. Viziera fabricată de profesorii gălăţeni poate fi personalizată după faţa omului, în timp ce masca de protecţie poate fi refolosită şi impregnată cu substanţe dezinfectante. De asemenea, profesorii gălăţeni îşi propun să fabrice şi ventilatoare pentru intubarea pacienţilor sau măcar piese de schimb pentru aceste echipamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO