Eveniment

Universitatea din Suceava se află pe primul loc în topul numărului de brevete de invenţie

Universitatea din Suceava se află pe primul loc în...

Autor: Tibi Bujdei

19.01.2017, 17:02 159

Potrivit unui comunicat al universităţii sucevene, în anul 2016, OSIM a acordat Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava un număr de 34 de brevete de invenţie, rezultat care clasează universitatea suceveană pe primul loc între instituţiile de învăţământ superior din ţară, aceasta fiind urmată de Universitatea „Transilvania” din Braşov (13 brevete) şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (11 brevete).

În comunicat se menţionează că au avut contribuţii determinante în domeniu centrele de inventică ale USV dezvoltate de regretatul prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu, în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, şi de prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, în cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară.

În anul 2016 brevete naţionale au obţinut 21 de universităţi româneşti, potrivit Buletinelor Oficiale de Proprietate Intelectuală publicate de OSIM şi Bazei de date Espacenet a Oficiului European de Brevete (EPO).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO