Eveniment

Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti va breveta două produse dezinfectante contra COVID-19

Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti va breveta două...

Autor: Daniel Lazar

10.04.2020, 19:37 114

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti va breveta două produse dezinfectante, unul pentru spălarea mâinilor şi celălalt pentru spălarea suprafeţelor solide (pardoseli, căi rutiere, trotuare etc.) cu eficienţă în îndepărtarea virusului SARS-CoV-2. Rectorul UPG Ploieşti, Florinel Dinu, a prezentat autorităţilor locale prahovene această intenţie, iar acestea şi-au asumat sprijinul în procurarea materiilor prime necesare şi în susţinerea procesului de omologare a celor două produse.

“Cadrele didactice şi tehnicienii din cadrul Facultăţii Tehnologia Petrolului şi Petrochimie vor sintetiza primele mostre de produse care vor fi imediat transmise către instituţiile abilitate spre a le omologa. În urma omologării acestora, se va trece la producerea în cantităţi care să permită distribuirea lor către zonele care au cea mai mare nevoie de ele”, a precizat Daniela Popovici, decanul Facultăţii Tehnologia Prelucrării Petrolului (TPP) din cadrul universităţii ploieştene.

De asemenea, UPG Ploieşti şi-a declarat intenţia de a participa şi la competiţia lansată de UEFISCDI, şi anume Soluţii 2020 (SARS-CoV-2), prin depunerea unui proiect care va propune o soluţie alternativă pentru managementul epidemiei de Covid-19 în comunitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO