Eveniment

Universităţile încă mai speră în minuni, în ciuda dezastrului de la Bac

Universităţile încă mai speră în minuni, în ciuda...

Autor: Adelina Mihai

19.06.2014, 00:07 545

Universităţile aşteaptă anul acesta ca cel puţin 62.400 de absolvenţi de bacalaureat să se înscrie în anul I de facultate (la buget) şi alte câteva zeci de mii la taxă, deşi anul trecut peste 10.000 de locuri „gratuite“ au rămas neocupate.

„Cred că şi anul acesta vor exista unele specializări care vor rămâne cu un sfert sau chiar cu jumătate din locurile puse la dispoziţie neocupate, în domenii neatractive sau care nu reuşesc să atragă studenţi din cauza poziţionării geografice, este vorba de câteva mii de locuri neocupate“, a explicat Daniel Tomoni, şef birou presă la Ministerul Educaţiei. Cu o astfel de problemă s-a confruntat ASE, care în vara anului trecut avea doar 3.300 de înscrişi pentru cele 5.200 de locuri la buget şi la taxă.

„Într-adevăr, anul trecut nu am reuşit să acoperim toate locurile, aşa că, după prima etapă care s-a făcut pe baza unui examen de admitere organizat de noi, s-a decis ca în etapele a doua şi a treia să se facă admiterea pe bază de dosar, în funcţie de media de la bacalaureat”, a explicat Florina Mohanu, director de marketing şi comunicare al ASE. Totuşi, anul acesta ASE are tot 6.580 de locuri pentru studenţii care vor să se înscrie la facultate, la fel ca anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO