Eveniment

Unu din patru pacienţi confirmaţi ieri cu COVID-19 este din Bucureşti. Rata de infectare din numărul total de teste făcute pe zi a trecut de 42%

Unu din patru pacienţi confirmaţi ieri cu COVID-19 este...

Autor: Georgiana Mihalache

24.11.2020, 00:06 209

Numărul pacienţilor nou infectaţi cu COVID-19 a fost ieri de 4.207 persoane, din datele autorităţilor, însă la nivel naţional s-au făcut doar 10.000 de teste. Acest lucru înseamnă că incidenţa persoanelor infectate din numărul de probe lucrate ieri a fost de 42%, aproape dublă faţă de zilele anterioare.

Dintre cei 4.200 de pacienţi confirmaţi ieri, 1.300 au fost doar din Bucureşti, Capitala având un indice de infectare de 6,6 la mia de locuitori, media ultimelor 14 zile. Motivul pentru rata mare de pacienţi pozitivi din numărul de teste vine din faptul că în weekend laboratoarele medicale private nu lucrează teste COVID, iar cele de stat se ocupă de cazurile venite prin intermediul direcţiilor de sănătate publică, adică acei pacienţi care au simptome specifice noului virus. Astfel, în acest caz, probabilitatea de confirmare este mai mare.

Numărul de teste realizate ieri a fost de 9.938, de aproape patru ori mai mică faţă de capacitatea totală de testare a României din prezent, care depăşeşte 38.000 de probe zilnic. Rata mortalităţii rămâne la un nivel ridicat, ieri fiind raportate 130 de decese. În secţiile de terapie intensivă sunt 1.160 de pacienţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO