Eveniment

Unul din cei mai vechi lideri sindicali a demisionat

16.06.2010, 23:00 631

Dumitru Costin, 49 de ani, unul din cei mai activi liderisindicali din ultimii 20 de ani, a renunţat la funcţia depreşedinte al Blocului Naţional Sindical (BNS), pentru căprotestele sindicaliştilor au eşuat, după votul dat marţi deParlament pe marginea moţiunii de cenzură. "Prin depunereamandatului, Dumitru Costin îşi asumă responsabilitatea pentrueşecul înregistrat de mişcarea sindicală şi trage un semnal dealarmă, cel puţin la nivelul BNS, că organizaţiile sindicaletrebuie să îşi schimbe comportamentul şi modul de acţiune învederea apărării intereselor salariaţilor pe care îi reprezintă",spun reprezentanţii BNS. De profesie inginer, Costin şi-a începutactivitatea sindicală în 1990, când a obţinut funcţia de lider denucleu sindical la Fabrica de Automobile Dacia Piteşti, undeulterior a devenit şi lider de sindicat.

La BNS a venit la finele anului 1993, unde a deţinut, pe rând,funcţia de vicepreşedinte, secretar general, preşedinte interimarşi preşedinte. El a ameninţat cu demisia şi în anul 2000, când oordonanţă a Guvernului prevedea limitarea salariilor în unităţilede stat cu pierderi. Reprezentanţii BNS implicaţi în structurile dedialog social nu vor mai participa la şedinţele cu reprezentanţiiGuvernului şi cu cei ai patronatelor atât timp cât "premierul EmilBoc rămâne în funcţie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO