Eveniment

Unul dintre consilierii lui Putin ar fi demisionat şi ar fi fugit din Rusia

Unul dintre consilierii lui Putin ar fi demisionat şi ar...

Autor: Petru Mazilu

23.03.2022, 15:13 2753

Un apropiat al lui Putin ar fi demisionat din guvern şi ar fi fugit din Rusia. Este vorba despre consilierul Anatoly Chubais, anunţă Sky News.

Consilierul ar fi demisionat şi apoi ar fi fugit din ţară ceea ce ar putea reprezenta un semn important privind evoluţia politică de la Kremlin, potrivit Reuters.

Sursele arată că Anatoly Chubais, un reformator veteran şi emisar climatic, ar fi împotriva invaziei Ucrainei şi nu are intenţia de a se întoarce în Rusia.

Unul dintre puţinii reformatori de la începutul anilor 1990 care au rămas în guvernul Putin, menţinând în acelaşi timp legăturile cu Occidentul, Chubais ar fi oficialul de cel mai înalt nivel care a părăsit Rusia de la începutul războiului până în prezent.

Kremlinul a confirmat demisia consilierului lui Vladimir Putin. Reprezentanţii preşedintelui rus au mai spus că decizia îi aparţine consilierului şi că nu se ştie în ce loc a plecat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO