Eveniment

UPDATE: ISU Prahova: 55 de localnici şi angajaţii Gării Breaza au fost evacuaţi până acum

UPDATE: ISU Prahova: 55 de localnici şi angajaţii...

Autor: Laura Petrescu, Mediafax

31.10.2017, 18:57 98

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, declară că până la această oră au fost evacuaţi 55 de localnici şi angajaţii Gării Breaza. ”Substanţa poate provoca o tragedie la supraîncălzire”, declară sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, spune că până la această oră au fost evacuaţi 55 de localnici şi angajaţii Gării Breaza, aceştia urmând să fie duşi într-un spaţiu sigur.

”Intervenim pentru răcirea vagonului, pentru că nitratul poate provoca o tragedie la supraîncălzire. Suntem aici, intervenim”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Prahova, Mădălin Stroe, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că trenul mergea din Târgu Mureş spre Târgovişte.

Toate cele 25 de vagoane sunt încărcate cu nitrat de amoniu.

La rândul său, prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat că trenul este încărcat cu 2.700 tone de nitrat de amoniu.

Un vagon încărcat cu nitrat de amoniu a început să fumege, marţi seara, în Gara Breaza Nord din Prahova.

”Trenul este de marfă, compus din 25 vagoane, iese fum de la un container situat la jumătate. Intervenim pentru răcire. S-a oprit alimentarea cu curent, urmează să se scoată linia de sub tensiune”, declara purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

Echipele de intervenţie au decis evacuarea populaţiei, iar circulaţia feroviară este blocată pe un fir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO