Eveniment

UPDATE. Real Madrid, cel mai valoros club de fotbal din lume, cotat la 5,1 mld. dolari, a câştigat Finala Champions League. S-a înfruntat cu Liverpool, cu o valoare estimată de 4,45 mld. dolari

UPDATE. Real Madrid, cel mai valoros club de fotbal din...

Autor: Dorin Oancea, Ştefan Stan

28.05.2022, 22:00 1189

Finala Champions League le aduce pe teren pe Real Madrid şi Liverpool, pentru a treia oară, sâmbătă, de la ora 22:00.. 

Partida va fi arbitrată de către francezul Clement Turpin.

În 1981, Liverpool a câştigat Cupa Campionilor (1-0), iar în 2018, Real Madrid a ieşit învingătoare (3-1).

Real Madrid deţine 13 trofee câştigate, în timp ce Liverpool a câştigat şase Ligi ale Campionilor.

Potrivit revistei Forbes, Real Madrid a revenit pe prima poziţie în topul celor mai valoroase cluburi de fotbal, cu o evaluare de 5,1 miliarde de dolari şi un venit operaţional de 90 de milioane de dolari.

Pe locul 2 se situează Barcelona, cu o valoare estimată de 5,1 miliarde de dolari, dar cu un venit operaţional de 17 milioane de dolari.

Pe locul 3 se află Manchester United, cu o valoare de 4,6 mld. dolari şi un venit de 128 mil. dolari.

Liverpool se situează abia pe locul 4, cu o valoare estimată de 4,45 mld. dolari şi 104 mil. dolari venituri. 

Prin cucerirea celui de-al 35-lea titlu de campioană internă, un record, în 2021-22, Real Madrid va genera cele mai mari venituri din La Liga, iar prin calificarea în cea de-a opta finală a Ligii Campionilor, un record (care se va juca sâmbăta aceasta împotriva lui Liverpool), Real Madrid va câştiga peste 100 de milioane de dolari. În plus, săptămâna trecută s-a anunţat că Real Madrid, care se află în prezent într-un proces de renovare a stadionului în valoare de 850 de milioane de dolari, a obţinut 379 de milioane de dolari ca parte a unui acord cu Sixth Street and Legends, prin care Sixth Street "a dobândit dreptul de a participa la exploatarea anumitor afaceri ale noului stadion Santiago Bernabéu pentru o perioadă de douăzeci de ani". " Pentru a-şi plăti noul stadion, Real Madrid a împrumutat în noiembrie încă 236 de milioane de dolari de la JP Morgan şi Bank of America, ceea ce a dus totalul împrumuturilor de la bănci la 842 de milioane de dolari.

Real Madrid, care a ocupat ultima dată primul loc în 2019 (Forbes nu a compilat valorile echipelor de fotbal în 2020), a fost acum cea mai valoroasă echipă de fotbal şase din cele 18 clasamente (Manchester United conduce cu 11, cel mai recent în 2018).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO