Eveniment

Urdareanu vinde UTI Retail Solutions si Cobra Security

14.12.2008, 18:11 680

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, proprietarul grupului UTI care produce solutii IT&C, de securitate, instalatii electrice si sisteme militare, a anuntat ca intentioneaza sa vanda doua companii din portofoliu, UTI Retail Solutions si Cobra Security, banii obtinuti urmand sa fie investiti in dezvoltarea de noi afaceri.

UTI Retail Solutions este specializata in solutii de securitate pentru spatiile comerciale si industriale in timp ce Cobra Security este o companie de paza si securitate. In afara de vanzarea unor companii pentru a obtine fonduri pentru extindere, Urdareanu nu exclude reducerea personalului din cadrul grupului UTI, daca situatia economica va impune acest lucru.
"Am scos la vanzare UTI Retail Solutions si Cobra Security. Discutam cu mai multe firme care sunt interesate sa le cumpere, cred ca sunt vreo 14 - 15, dar mai asteptam si alte oferte pana in luna februarie. In momentul in care ne-am hotarat sa le vindem, adica in luna august a acestui an, cele doua firme valorau, impreuna, circa 50 de milioane de euro. Acum nu pot face o evaluare exacta a lor, desi firmele sunt tot aceleasi dinaintea inceperii crizei", a declarat Urdareanu, citat de Mediafax.
Potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei, in 2007 Cobra Security a inregistrat o cifra de afaceri de 9,6 mil. euro si are 2.500 de angajati.
Omul de afaceri spune ca a ales vanzarea acestor companii din cauza faptului ca atinsesera deja apogeul de dezvoltare, banii obtinuti din aceasta tranzactie urmand sa fie utilizati pentru dezvoltarea unor noi afaceri.
"Vrem sa investim in companii specializate in intretinere si mentenanta pentru cladiri, facility management si in firme de management al traficului rutier. Aceste piete au un potential foarte mare. Cele doua companii pe care le-am scos la vanzare sunt profitabile, dar nu mai au potential de crestere foarte mare, pentru ca au ajuns la un maxim", a adaugat proprietarul UTI. El a afirmat ca intentiona sa cumpere mai multe firme, dar situatia economica actuala l-a facut sa-si amane cu cel putin sase luni intentiile. Bugetul de achizitii era de circa 20 de milioane de euro.
Urdareanu mizeaza anul viitor pe o cifra la nivel de grup de 170 mil. euro, fata de nivelul de afaceri de 154 mil. euro estimat pentru sfarsitul acestui an. Tot pentru 2008, omul de afaceri mizeaza pe un profit operational de 17,5 mil. euro. Urdareanu detine 60% din UTI Holdings, fondul de investitii AIG Investment Fund controleaza un pachet de 25%, restul de 15% fiind in posesia angajatilor.
Tiberiu Urdareanu este fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu, fost sef al Comandamentului de Tancuri si Auto in vremea comunismului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO