Eveniment

Urmează conferinţa KPMG România "Facilităţile fiscale pentru cercetare-dezvoltare – un instrument la îndemâna României pentru creştere economică". România alocă sub 0,5% din PIB pentru cercetare - dezvoltare, în timp ce media UE este de 2,5%

Urmează conferinţa KPMG România "Facilităţile...

Autor: Ramona Cornea

02.11.2022, 15:33 127

România alocă sub 0,5% din PIB pentru sectorul cercetare - dezvoltare, în timp ce media europeană este de 2,5%. Ambiţia este să ajungem la 1% din PIB până în 2027, dar ne-am mai asumat şi anterior, prin 2014, ca vom duce cercetarea - dezvoltarea la 3% din PIB şi suntem departe de această ţintă.

Cu 0,5% din PIB alocat pentru cercetare-dezvoltare, România se situează pe ultimul loc în UE, depăşită. De Malta şi Letonia (ambele 0,7%), Cipru, Bulgaria şi Slovacia (toate 0,9%), conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.

În acest context, KPMG în România organizează webinarul "Facilităţile fiscale pentru cercetare-dezvoltare – un instrument la îndemâna României pentru creştere economică",  o conferinţa online ce va avea loc pe 3 noiembrie, între orele 09.30 şi 11.30 şi va fi transmisă live pe site-ul Ziarului Financiar.

Invitaţii conferinţei vor discuta despre importanţa facilităţilor fiscale pentru cercetare-dezvoltare şi despore aspectele relevante care s-au desfăşurat pe acest plan în ultima perioadă. În plus, ei vor dezbate pe marginea unor măsuri concrete pe care România le poate aplica în vederea încurajării investiţiilor private în cercetare-dezvoltare, mai ales prin facilităţile fiscale acordate în acest sens.

Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner, KPMG în România, şi Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, sunt invitaţii speciali ai evenimentului şi vor dezbate asupra impactului pe care susţinerea activităţilor de cercetare-dezvoltare îl are asupra creşterii şi dezvoltării economice a României.

De asemenea, printre invitaţi vor fi şi Krzysiek Szwaja, Partner, consultanţă fiscală, KPMG în Polonia, Daniel Pană, partner, consultanţă fiscală, KPMG în România, Cristina Spirescu, Tax Senior Manager, KPMG în România, Daniel Pană, partner, consultanţă Fiscală, KPMG în România şi Cristina Spirescu, tax senior manager, KPMG în România
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO