Eveniment

Urmează conferinţa ZF/ BCR – ROREG „Oportunităţi de finanţare pentru antreprenori”. Care sunt noile programe relevante de finanţare europeană pentru antreprenori şi cum pot fi accesaţi banii europeni?

ZF, BCR şi ROREG organizează marţi, 19 octombrie la ora 12:30, conferinţa „Oportunităţi de finanţare pentru antreprenori” în care se va discuta despre ce oportunităţi de finanţare vor fi pentru antreprenorii români. Evenimentul va fi transmis live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

ZF, BCR şi ROREG organizează marţi, 19 octombrie la ora 12:30, conferinţa „Oportunităţi de finanţare pentru antreprenori” în care se va discuta despre ce oportunităţi de finanţare vor fi pentru antreprenorii români. Evenimentul va fi transmis live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

Autor: Răzvan Botea

18.10.2021, 00:05 692

„Avem iniţiative locale remarcabile, avem oportunităţi de dezvoltare şi trebuie să le arătăm antreprenorilor că fondurile europene le pot accelera implementarea proiectelor de investiţii”

Toţi ochii sunt acum aţintiţi spre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi mai puţin spre fondurile europene „clasice”, care însă sunt importante în egală măsură şi reprezintă un instrument de finanţare la îndemână pentru mediul de afaceri. Pentru perioada 2021-2027, alocarea de fonduri europene „clasice” prin Cadrul Financiar Multianual (CFM) va fi de 52 de miliarde de euro, fonduri de coeziune şi fonduri agricole, pe care antreprenorii le pot accesa pentru dezvoltarea afacerilor lor.

„Accesarea eficientă a fondurilor europene ar reprezenta un impuls extraordinar pentru a accelera trecerea spre o economie sustenabilă. Este momentul unui dialog deschis cu toate părţile interesate, pentru că doar prin colaborare putem atinge acest obiectiv de transformare societală”, spune Sergiu Manea, CEO-ul BCR.

Percepţia antreprenorilor este că accesarea fondurilor europene este greoaie şi birocratică. În acest sens, ZF, Banca Comercială Română (BCR) şi ROREG (Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România) îşi propun să aducă în atenţia antreprenorilor cele mai relevante fonduri europene pe care aceştia le pot accesa, precum şi modalitatea de a le obţine.

Banca Comercială Română, în parteneriat cu ROREG (Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România) organizează marţi, 19 octombrie la ora 12:30, conferinţa „Oportunităţi de finanţare pentru antreprenori” în care se va discuta despre ce oportunităţi de finanţare vor fi pentru antreprenorii români, ce acţiuni trebuie implementate şi ce sectoare vor fi susţinute cu prioritate în următorii ani. Evenimentul se realizează cu sprijinul platformelor media ale Ziarului Financiar şi poate fi urmărit pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

Speakerii evenimentului vor fi Sergiu Manea, CEO-ul BCR; Sorin Maxim, presedintele ROREG şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest; Vasile Asandei, vice-preşedinte ROREG şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est; Dumitru Popescu, director general Pop Industry şi Oana Bâra, coordonatoare programe de finanţare la BCR.

„Avem iniţiative locale remarcabile, avem oportunităţi de dezvoltare şi trebuie să le arătăm antreprenorilor ca fondurile europene le pot accelera implementarea proiectelor de investitii. Banii europeni sunt cel mai bun mod de a ne creşte perspectivele economice, fiind o resursă importantă în  valorificarea potenţialului pe care îl avem”, a spus  Sorin Maxim, preşedintele ROREG.

Vasile Asandei, vice-preşedinte ROREG şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, una dintre agenţiile prin care se derulează Programul Operaţional Regional (POR), a spus că perioada planificare 2021-2027 este plină de oportunităţi pentru antreprenori: „Este rolul nostru să le fructificăm şi să oferim mediului de afaceri toate informaţiile şi toate instrumentele prin care pot parcurge cu bine tot procesul accesării fondurilor. Sunt finanţări care nu doar că ne ajută să atenuăm discrepanţele economice la nivel regional, dar ne ajută să creştem economia şi nivelul de trai în România.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO