Eveniment

Urmează conferinţa ZF/BT Agrobusiness la putere, Galaţi, 10 decembrie. Recoltele de mere şi de prune s-au înjumătăţit în 2019 după ce în 2018 fermierii au avut producţii record

Urmează conferinţa ZF/BT Agrobusiness la putere,...

Autor: Florentina Niţu

03.12.2019, 00:05 323

România a fost anul trecut cel mai mare producător de prune din Uniunea Europeană, urmată de Bosnia şi Herţegovina, conform Eurostat.

Fermierii au recoltat în 2019 o cantitate de 400.000 de tone de prune după ce anul trecut au obţinut o producţie record de 840.000 de tone, ajungând la un maxim istoric după un deceniu şi jumătate. Totodată, producţia de mere este la jumătate faţă de anul trecut, de numai 360.000 de tone, conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii.

„Fermierii din pomicultură au avut un an foarte greu. Îngheţul târziu, urmat de chiciură, la care s-au adăugat căderi de grindină, au dus la scăderea producţiilor de mere şi de prune din acest an cu peste 50% faţă de anul trecut“, a spus Aurel Tănase, preşedintele Organizaţiei Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare de Legume şi Fructe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO