Eveniment

Urmează conferinţa ZF/NNDKP CELF miercuri, 17 februarie: Dispute fiscale la vreme de pandemie. Ce modificări fiscale sunt aşteptate în 2021? Va reveni ANAF la controalele fiscale de dinainte de Covid-19?

Urmează conferinţa ZF/NNDKP CELF miercuri, 17...

Autor: Răzvan Botea

11.02.2021, 00:05 357

După 2020, an de la care mediul de business aştepta continuarea creşterii din 2019, însă exista incertitudinea cu privire la instabilitatea politică, mediul de afaceri are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate şi predictibilitate.

Economia a fost lovită brusc de pandemie şi cele mai multe sectoare economice încă se clatină. Prognozele privind evoluţia economiei în 2021 sunt optimiste, atât la nivelul României, cât şi pentru principalii parteneri la export. Acum una dintre întrebările mediului de afaceri este care va fi politica fiscală a guvernului, acum că presiunea alegerilor a trecut, iar bugetul de stat se sufocă din cauza cheltuielilor.

Ziarul Financiar şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF) organizează miercuri,

17 februarie, videoconferinţa „Dispu­tele fiscale la vreme de pandemie“. Evenimentul este organizat online, se va desfăşura în intervalul 09.30-11.30 şi va fi transmis live pe ZF.ro si pe pagina de Facebook a ZF.

Invitatul special al evenimentului este Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Problemele de fiscalitate şi pro­blemele legislative vor fi prezentate de Alina Timofti şi Marius Ionescu, parte­neri NNDKP, Consultanţă Fis­cală. Emil Bivolaru, partener NNDKP Litigii şi fondator al CELF, împreună cu Ciprian Păun, coordo­nator NNDKP Cluj-Napoca, vor prezenta partea de soluţionare a disputelor fiscale. Printre temele de discuţie se află şi ce se va întâmpla cu controalele ANAF, care în pandemie s-au diminuat, dar şi dacă reuşesc instanţele române să reprezinte un factor de echilibru între autorităţile fiscale şi contribuabili.

Guvernul a venit cu mai multe mă­suri de sprijin pentru mediul de busi­ness, date la urgenţă şi cu mai puţine con­­troale. Acum o altă întrebare este da­că vor fi obligaţi contribuabilii să jus­ti­fice accesarea facilităţilor şi ajutoa­relor utilizate în pandemie. Şi dacă da, cărei au­torităţi şi în baza căror proceduri de control? Toate aceste subiecte vor fi abordate de consultanţii şi avocaţii NDNKP, împreună cu Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

ZF şi NNDKP, prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF), organizează miercuri, 17 februarie, videoconferinţa „Disputele fiscale la vreme de pandemie“. Evenimentul este organizat online, se va desfăşura în intervalul 09.30-11.30 şi va fi transmis live pe ZF.ro si pe pagina de Facebook a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO