Eveniment

Urmează conferinţa ZF/ROREG „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“, 18 ianuarie, Alba Iulia. Regiunea Centru este campioană la investiţii străine atrase. 8,8 mld. de euro investiţii străine a atras regiunea Centru, adică aproape 1 din 10 euro atraşi de România de la investitorii străini s-a dus în centrul României

Urmează conferinţa ZF/ROREG „De la idee la business...

Autor: Răzvan Botea

17.01.2023, 00:06 391

Regiunea de dezvolatre Centru a atras cele mai multe investiţii străine din ţară, exceptând zona Bucureşti-Ilfov, care atrage peste 60% din investiţiile străine din România. În judeţele din Centru, în total, s-au dus 8,8 mld. de euro investiţii străine, adică spre 10% din totalul investiţiilor străine directe atrase de România. Spre comparaţie, următoarea regiune, Vestul a atras 7,5 mld. euro, în vreme ce Moldova a tras 3 mld. de euro şi Oltenia 2 mld. de euro investiţii străine directe, până la finalul lui 2021, acestea fiind cele mai recente date ale Băncii Naţionale a României.

Datele BNR publicate în raportul anual nu reflectă şi situaţia pe judeţe, dar judeţele cele mai dezvoltate sunt Braşov, Sibiu şi Alba, aşa cum arată Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Harghita sau Covasna, pe de altă parte, se află spre coada clasamentului naţional al PIB/capita. Cum pot beneficia de investiţii majore toate judeţele, cu ajutorul fondurilor europene? Cât de dispuse sunt bâncile să vină cu cofinanţare? Care sunt punctele-cheie dintr-un plan de afaceri bine pus la punct? Care sunt experienţele pe care le-au avut antreprenorii care au accesat fonduri europene? La toate aceste întrebări şi multe altele vor răspunde speakerii evenimentului ZF/ ROREG „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“, care va avea loc la hotelul Allegria din Alba Iulia, pe 18 ianuarie, înce­pând cu ora 09:30. La dezbatere vor participa Simion Creţu, preşeşdintele ADR Centru, Oana Bâra, coordonatoarea programelor de finanţare de la BCR, dar şi consultanţi pe fonduri europene şi antreprenori români care au accesat fonduri europene pentru businessul lor.

Ziarul Financiar şi Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG) organizează dezbaterea „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“, care va avea loc la hotelul Allegria din Alba Iulia, pe 18 ianuarie, începând cu ora 09:30.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO