Eveniment

Urmează Gala ZF 2020, 19 noiembrie. Traversăm criza împreună. Romanians going global - Cei mai valoroşi executivi români care lucrează în străinătate. Topul celor mai valoroase companii din România, ediţia 2020

Andreas Treichl de la grupul bancar austriac Erste a fost invitat special al galei ZF din 2017

Andreas Treichl de la grupul bancar austriac Erste a fost invitat special al galei ZF din 2017

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.11.2020, 00:06 319

„Romanians going global - Cei mai valoroşi executivi români care lucrează în străinătate“ este ideea centrală a Galei ZF din 2020, care marchează 22 de ani de la înfiinţarea Ziarului Financiar Cum arăta peisajul de business la Gala ZF din 2017?

Andreas Treichl de la grupul bancar austriac Erste şi Mark Andersen de la UBS Wealth Management, cea mai mare bancă elveţiană, au fost invitaţii speciali ai galei ZF din 2017, care a marcat 19 ani de existenţă a publicaţiei.

Andreas Treichl a vorbit la Gala ZF despre direcţia în care se îndrepta România în acel moment şi despre paşii pe care trebuie să-i facă pentru a ajunge o ţară de top.

„România mai are nevoie de un singur lucru pentru a deveni mai bună: schimbarea. Câtă vreme oamenii investesc în regiunea noastră, suntem fericiţi. Din toate posibilităţile de investiţie din regiune, majoritatea sunt în România. Aveţi nevoie de mult mai multe investiţii decât Ungaria, pentru că sunteţi de două ori mai mulţi. Trebuie să aveţi încredere în viitorul acestei ţări. România are un potenţial enorm“, a spus Treichl, unul dintre cei mai puternici bancheri din Europa Centrală şi de Est. Anuarul celor mai valoroase 100 de companii ajunsese la cea de-a douăsprezecea ediţie în 2017, fiind cel mai longeviv catalog editat de Ziarul Financiar. Anual, catalogul este realizat în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners.

Pe lângă cele mai valoroase zece companii din România, ZF a premiat în 2017 şi cele cinci reuşite din business care au marcat anul. Premianţi au fost Trust Motors, Daimler, Transavia, TeraPlast şi MedLife.

Cea mai valoroasă companie din România în 2017, potrivit catalogului realizat de ZF, a fost, pentru al doilea an consecutiv, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică.

Economia din 2017 arăta semnificativ mai bine decât cea din 1999, cu aproape două decenii în urmă, majoritatea indicatorilor întărindu-se. Cu un PIB de 180 mld. euro în 2017, România era fruntaşa Europei în ceea ce priveşte ritmul de creştere a economiei.

Anul acesta, deşi pandemia de Covid-19 a schimbat puţin formatul, tradiţia de a aborda, în cadrul Galei ZF, subiectele care marchează toată lumea rămâne în picioare.

Evenimentul din acest an, care aniversează 22 de ani de la înfiinţarea ZF, are ca temă centrală românii care au reuşit să acceadă în poziţii executive de top în afară - Romanians going global. Cu ajutorul lor vrem să vedem cum arată lumea businessului din afară, cu ce este diferită faţă de România, ce putem învăţa astfel încât să ardem etapele.

alina.vasiliu@zf.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO