• Leu / EUR4.8806
  • Leu / GBP5.7514
  • Leu / USD4.8447
Eveniment

Urmează HR Trends 2021, 31 martie. Cum va arăta programul de lucru al noului angajat: două săptămâni remote cu două săptămâni la birou sau două zile remote cu trei zile la birou?

Urmează HR Trends 2021, 31 martie. Cum va arăta programul de lucru al noului angajat: două săptămâni remote cu două săptămâni la birou sau două zile remote cu trei zile la birou?

Foto: Shutterstock

Autor: Ramona Cornea

23.03.2021, 00:05 1716

Organizarea programului de muncă în sistem hibrid, aşteptările angajaţilor şi angajatorilor, precum şi planurile companiilor pentru regimul de muncă pentru anul 2021 vor fi câteva dintre temele de discuţie abordate în cadrul videoconferinţei HR Trends.

Ziarul Financiar organizează cea de-a 15 ediţie a evenimentului HR Trends, cu tema „Noua lume a muncii: an­ga­jatul hibrid“. Aceasta este a doua ediţie în a evenimentului ce se va desfăşura în format de videoconferinţă.

Circa 80% dintre companii au luat o decizie sau analizează perspectiva permanentizării telemuncii, iar în sectoare precum precum IT&C şi BPO procentul este unul de 100%, conform datelor oferite de Oana Munteanu, director, people and organisation al PwC România, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, spunea ea, un număr destul de mare de angajaţi se văd lucrând în telemuncă permanent, iar aproximativ 15% dintre ei se văd lucrând exclusiv de la birou. La mijloc sunt diferite forme hibride, iar media zilelor lucrate în regim de telemuncă este de două – trei pe săptămână.

Organizarea programului de muncă în sistem hibrid, aşteptările angajaţilor şi angajatorilor, precum şi planurile companiilor în această privinţă pentru anul 2021 vor fi doar câteva dintre temele de discuţie abordate în cadrul videoconferinţei HR Trends 2021.

De asemenea, circa 48% dintre companiile incluse în raportul anual al ABSL, asociaţia companiilor din outsourcing active pe piaţa locală, au spus că vor lua în calcul în 2021 un sistem de muncă hibrid, 13% dintre companii vor continua în sistemul de telemuncă, în timp ce 39% dintre companii consideră că pe termen mediu telemunca nu este o alternativă viabilă.

HR Trends este locul în care managerii, directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii se întâlnesc pentru a căuta soluţii pentru dilemele pe care le au în managementul  oamenilor.

Piaţa muncii trece prin o perioadă de transformare, după ce pandemia de COVID-19 a venit cu schimbări în modul de lucru al angajaţilor din toate companiile din lume, cu schimbări în aşteptările angajatorilor şi ale angajaţilor, iar industrii care înainte duceau lipsă de candidaţi se străduiesc acum să îi păstreze pe cei pe care îi mai au.

Ediţia din 2021 a evenimentul HR Trends vine să simtă pulsul pieţei muncii de la directori de HR din marile companii de pe piaţa locală şi să dezbată direcţia spre care se îndreaptă angajatorii.

A 15-a ediţia a videoconferinţei HR Trends are loc miercuri, 31 martie, de la ora 09.00 şi va fi structurată în patru paneluri de discuţie cu următoarele teme:Cum s-a încheiat primul an de pandemie pe piaţa muncii din România, care este profilul angajatului hibrid şi care va fi noua realitate a muncii, telemunca – „vedeta“ pieţei muncii în pandemie, care sunt plusurile şi minusurile muncii remote, ce facem cu angajaţii din prima linie, cei care nu au opţiunea remote, cei care lucrează în vânzări, retail, fabrici, farmacii, bănci şi cum au evoluat noile tehnologii folosite în „noul normal“ de pe piaţa muncii.

Printre speakerii din cadrul evenimentului vor fi Anca Bancu, HR director în cadrul Vodafone România, Alina Gamauf, HR director în cadrul Carrefour România, Mihai Găvan, HCM Global Sales Director în cadrul companiei TotalSoft, Raluca Tătăruşanu, Sales Director în cadrul companiei Druid, Ioana Cazacu, avocat în cadrul casei de avocatură Popovici Nitu si Asociaţii, precum şi Adrian Dinu, CEO al companiei Creasoft, Irina Tache, SAP Success Factors Sales Executive for Romania, Bulgaria and West Balkans, SAP Romania şi Camelia Ardelean, Atos Global HR Director for Manufacturing Operations and Siemens First Account and HR Director, Atos GDC România.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8806
Diferență: 0,0266
Ieri: 4.8793
Azi: 4.8447
Diferență: 0,9144
Ieri: 4.8008
Azi: 5.7514
Diferență: -0,5619
Ieri: 5.7839
Azi: 5.0668
Diferență: 0,6816
Ieri: 5.0325