Eveniment

Urmează HR Trends 2021, 31 martie. Noua lume a muncii: angajatul hibrid. Cum s-a încheiat primul an de pandemie pe piaţa muncii din România?

Urmează HR Trends 2021, 31 martie. Noua lume a muncii:...

Autor: Ramona Cornea

16.03.2021, 00:05 607

♦ Ediţia din 2021 a evenimentul HR Trends vine să simtă pulsul pieţei muncii de la directori de HR din marile companii de pe piaţa locală şi să dezbată direcţia spre care se îndreaptă angajatorii.

Ziarul Financiar organizează cea de-a 15 ediţie a evenimentului HR Trends, cu tema „Noua lume a muncii: angajatul hibrid“. Aceasta este a doua ediţie a evenimentului ce se va desfăşura în format de videoconferinţă.

În prima ediţie a evenimentului organizată în format de videoconferinţă, peste 40.000 de vizitatori unici au urmărit videoconferinţa HR Trends, dintre care aproape 10.000 pe zf.ro şi 30.000 pe facebook/Ziarul Financiar şi au adresat 80 de comentarii şi întrebări participanţilor.

HR Trends este locul în care managerii, directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii se întâlnesc pentru a căuta soluţii pentru dilemele pe care le au în managementul  oamenilor.

 

Piaţa muncii trece

printr-o perioadă de transformare, după ce pandemia de COVID-19 a venit cu schimbări în modul de lucru al angajaţilor din toate companiile din lume, cu schimbări în aşteptările angajatorilor şi ale anga­jaţilor, iar industrii care înainte duceau lipsă de candidaţi se străduiesc acum să îi păstreze pe cei pe care îi mai au.

Aşadar, ediţia din 2021 a evenimentul HR Trends vine să simtă pulsul pieţei muncii de la directori de HR din marile companii de pe piaţa locală şi să dezbată direcţia spre care se îndreaptă angajatorii.

A 15-a ediţie a videoconferinţei HR Trends va fi structurată în patru paneluri de discuţie cu următoarele teme: Cum s-a încheiat primul an de pandemie pe piaţa muncii din România, care este profilul angajatului hibrid şi care va fi noua realitate a muncii, telemunca – vedeta pieţei muncii în pandemie, care sunt plusurile şi minusurile muncii remote, ce facem cu angajaţii din prima linie, cei care nu au opţiunea remote, cei care lucrează în vânzări, retail, fabrici, farmacii, bănci şi cum au evoluat noile tehnologii folosite în „noul normal“ de pe piaţa muncii.

Printre speakerii din cadrul evenimentului vor fi Anca Bancu, HR director în cadrul Vodafone România, Alina Gamauf, HR director în cadrul Carrefour România, Mihai Găvan, HCM global sales director în cadrul companiei TotalSoft, Raluca Tătăruşanu, Sales director în cadrul companiei Druid sau Ioana Cazacu, avocat în cadrul casei de avocatură Popovici Niţu şi Asociaţii.

În primul panel al evenimentului, invitaţii vor vorbi despre principalele tendinţe observate de experţii din resurse umane şi ce pariuri au ei pentru viitor, despre cele mai stringente solicitări ale directorilor de resurse umane din ultima perioadă şi despre cum va arăta piaţa muncii în ”noul normal” al angajaţilor care lucrează din biroul din bucătărie sau sufragerie.

Al doilea panel va avea drept principal subiect de discuţie telemunca, iar speakerii vor dezbate cum va arăta programul de lucru al noului angajat, cât de productivi sunt angajaţii după un an de lucru de acasă, ce metode de măsurare a productivităţii folosesc angajatorii, dacă există minusuri pentru angajaţii care lucrează de acasă şi despre procesul de onboarding al noilor angajaţi în telemuncă.

Printre subiectele abordate în cel de-al treilea panel vor fi: cum ne protejăm oamenii din prima linie, ce măsuri au luat companiile pentru a îi proteja pe aceşti angajaţi în pandemie şi cum vor continua anul acesta, cum au avansat salariile angajaţilor care au ţinut piept pandemiei şi cum a evoluat numărul angajaţilor din prima linie la 1 an de pandemie.

Tema principală ce va fi abordată în cel de-al patrulea panel al evenimentului HR Trends 2021 este cea a noilor tehnologii folosite în noul context din piaţa muncii, iar invitaţii vor dezbate ce tehnologii folosesc angajatorii pentru a uşura munca angajaţilor, cum sunt monitorizaţi angajaţii care lucrează de acasă sau în un sistem de muncă hibrid, cum s-a schimbat recrutarea, cum decurg acum interviurile de angajare, cum s-au schimbat preferinţele candidaţilor care îşi schimbă jobul în această perioadă şi ce noi tipuri de joburi au apărut în pandemie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO