Eveniment

Urmează marţi, 6 septembrie, conferinţa ZF/BT România irigabilă la Brăila. Sorin Moise, secretar de stat la Ministerul Agriculturii se numără printre speakeri

Urmează marţi, 6 septembrie, conferinţa ZF/BT România...

Autor: Florentina Niţu

05.09.2022, 00:05 169

Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, care va avea de gestionat peste 15 miliarde de euro în perioada 2023 - 2027 pentru investiţii în mediul rural, din care 1,5 miliarde de euro sunt destinaţi irigaţiilor, se numără printre speakerii de la conferinţa  ZF/BT România irigabilă, care va avea loc marţi, 6 septembrie, la Alma Health & Spa Retreat, din Brăila.

La eveniment va fi prezent şi Tiberiu Moisă, director general adjunct în cadrul Băncii Transil­vania, cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa românească după active şi unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai agriculturii.

Ziarul Financiar şi Banca Transilvania îşi propun să organ­i­zeze o serie de conferinţe în zonele agricole puternice, la nivel regional, la care să pună pe masa discuţiilor subiectele la zi din agrobusiness. Oraşul Brăila este prima destinaţie pentru acest proiect pilot, iar printre temele de discuţie se numără plusvaloarea adusă în fermă de irigaţii, dezvoltarea micro-infras­tructurii de irigaţii la nivel de fermă şi gestionarea sustenabilă a utilizării apei pentru irigaţii. 

Gabriel Stanciu, preşedintele Cooperativei agricole Braicoop, formată din fermieri care lucrează o suprafaţa de 13.000 de hectare, va fi, totodată, prezent la eveniment. Cooperativa Braicoop anul acesta au ajuns la o suprafaţă irigată astfel de 1.800 de hectare, iar pentru anul 2023 speră la 3.000 de hectare.

Theodor Ichim, proprietarul companiei Unigrains, ce cultivă peste 2.000 de hectare cu cereale în judeţul Constanţa şi exploatează o suprafaţă de circa 175 hectare de viţă-de-vie, va fi şi el la masa speakerilor.

De altfel, nu vor lipsi nici Dragoş Costin Telehuz, proprietarul Telehuz Agriserv, care cultivă cereale pe o suprafaţă de peste 600 de hectare în judeţul Ialomiţa şi are în desfăşurare un proiect prin care o să irige 70% din suprafaţă, adică 440 de hectare, şi Nicuşor Şerban, preşedintele Consiliului de Administraţie al Grup Şerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, care exploatează peste 13.000 de hectare de culturi agricole în judeţele Bacău şi Vaslui, aflându-se în primii 20 de producători de cereale din după suprafaţa cultivată, şi Vasile Dogărescu, proprietar al  Eldomir, companie care are peste 1.000 de hectare cultivate cu cereale în Brăila.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO