Eveniment

Urmează noi trădări în PSD: Ludovic Orban anunţă că vor exista parlamentari din PSD care vor vota pentru învestirea Guvernului

Urmează noi trădări în PSD: Ludovic Orban anunţă...

Autor: Diana Grigore

28.10.2019, 21:50 369

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, luni, că vor exista voturi pentru învestirea Guvernului inclusiv de la parlamentari din PSD şi „probabil” şi din Pro România. El mizează şi pe votul deputatului independent Adrian Dohotaru, care nu a votat, însă, moţiunea de cenzură.

„Cu siguranţă vor fi voturi şi de la parlamentarii care astăzi sunt în PSD şi probabil şi de la parlamentari Pro România care nu agrează această poziţie pe care a aderat-o domnul Ponta”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul desemnat a susţinut că poartă negocieri cu parlamentari independenţi şi că şansele ca deputatul independent să voteze învestirea Guvernului sunt mari, chiar dacă acesta nu a votat şi moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

„Dacă vă spun că şansele de a obţine votul de învestitură sunt foarte mari, aşa este. Am purtat discuţii individuale cu foarte mulţi parlamentari independenţi, cum e domnul Dohotaru, doamna Bîzgan. Una este poziţionarea la moţiune, alta e poziţionarea la învestire. Eu cred că e mai degrabă înclinat să voteze”, a adăugat Orban.

Audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Orban va avea loc marţi şi miercuri, urmând ca votul să fie dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.

Pentru a putea fi învestit Guvernul Orban are nevoie de cel puţin 233 de voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO