Eveniment

Urmează o perioadă incertă: Iohannis vrea alegeri anticipate după ce a picat guvernul Dăncilă

Urmează o perioadă incertă: Iohannis vrea alegeri...

Autor: Ana Petrescu

10.10.2019, 15:43 452

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură, că soluţia cea mai bună pentru redarea legitimităţii Parlamentului este "întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate". 

"Cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii Parlamentului este evident întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există un consens în cadrul formaţiunilor parlamerntare actuale. În cadrul consultărilor voi constata dacă există un consens. Din acest moment prioritară devine punerea în aplicare a prevederilor constituţionale", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că România are nevoie de un buget "corect" pentru anul viitor.

"De asemenea, trebuie să facem în cât mai scurt timp o nominalizare de comisar european, care să respecte criteriile de integritate cerute de colegii noştri din UE. Voi lua o decizie, cu respectarea Constituţiei şi având în vedere că indiferent de opţiunea aleasă să fie respectată stabilitatea României. Faptul că moţiunea a trecut reprezintă o mare reuşită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. De aceea e esenţial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot, pentru că într-o democraţie votul la prezidenţiale, locale şi parlamentare este singurul care poate hotărî în ce direcţie merge România", a completat Klaus Iohannis.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate, a anunţat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24