Eveniment

Urmează rectificarea bugetară: Economia şi veniturile statului cresc peste aşteptări, dar deficitul bugetar nu scade. Pe ce se bazează noul buget de stat: PIB de 1.370 mld. lei, creştere economică de 3,5%, inflaţie de sub 13% la final de an şi aproape 3.900 de lei salariul mediu net

Urmează rectificarea bugetară: Economia şi veniturile...

Autor: Răzvan Botea

22.07.2022, 00:07 2207

Economia României va creşte cu 3,5% în 2022, speră guvernul, care a publicat noua prognoză economică, prognoza de vară, pentru rectificarea bugetară din august. Deşi datele sunt mai optimiste decât cele anterioare, dar şi decât cele pe care a fost construit bugetul iniţial, surse politice afirmă că guvernul nu va merge pe scăderea deficitului bugetar la rectificare.

Prima rectificare bugetară din acest an va avea loc în primele 10 luni din august, a spus, joi, premierul României Nicolae Ciucă. El a precizat că vor fi tăieri de cheltuieli cu bunuri şi servicii de 10% la fiecare minister.

„Aşa cum am decis, urmează ca rectificarea bugetară să se producă în prima decadă a lunii august şi există acele angajamente pe care noi trebuie să le respectăm, acea reducere de 10% a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii, de la fiecare minister în parte”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO