Eveniment

Urmează restricţii majore în România: Masca redevine obligatorie atât în interior, cât şi în exterior; restricţii de circulaţie pe timp de noapte pentru nevaccinaţi şi prezentarea Certificatului Verde în majoritatea activităţilor; elevii vor intra în vacanţă pentru două săptămâni

Urmează restricţii majore în România: Masca redevine...

Autor: Robert Manea

20.10.2021, 19:21 7962

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, noi restricţii pentru combaterea COVID-19 pe fondul creşterii cazurilor mortale de coronavirus.

Printre acestea se numără:

- obligativitatea purtării măştii de protecţie atât în exterior, cât şi în interior;

- prezentarea Certificatului Verde pentru majoritatea activităţilor zilnice;

- personale nevaccinate vor avea circulaţia restricţionată noaptea. Excepţie fac cei vaccinaţi şi cei cu legitimaţia de serviciu;

Restricţiile se vor aplica începând de luni.

„Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluţie este vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia. Ştiu că sunt mulţi care încearcă să vă spună că nu este aşa. Haideţi să vedem ce se întâmplă în lume: în vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 - 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanşat o adevărată catastrofă cu sute şi sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic”, a declarat, după întâlnirea cu cei care au gestionat pandemia, preşedintele Klaus Iohannis.

Tot de luni, masca redevine obligatorie peste tot: atât în interior, cât şi în exterior, la târguri, în cinematograf şi pe stradă: „este obligatoriu să aveţi mască”.

„Va fi restricţionată circulaţia în noaptea, excepţie făcând ce vaccinaţi şi cei care, cu legitimaţie de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinaţi, din păcate, vor avea o sumedenie de restricţii”, a mai spus Klaus Iohannis.

De asemenea, de luni intră în vacanţă şi elevii de gimnaziu şi liceu, nu doar cei din ciclul primar, timp de două săptămâni.

Preşedintele a spus că restricţiile se vor domoli pe măsură ce lumea înţelege să se vaccineze şi România va scăpa de pandemie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24