Eveniment

Urmează videoconferinţa ZF/GNP şi ReedSmith: „Ajutorul de stat în Romania înainte şi după pandemie: experienţă şi tendinţe“. Din 36 de companii care au obţinut ajutoare de stat prin schema pentru crearea de locuri de muncă, 35 au ajuns la un grad de implementare de 100%

Urmează videoconferinţa ZF/GNP şi ReedSmith:...

Autor: Răzvan Botea

24.05.2021, 00:06 125

Prin HG 332/2014, au fost acordate ajutoare de stat în valoare de 73 mil. euro pentru crearea a 5.732 de locuri de muncă.

Prin schema de ajutor de stat 332/2014, adoptată pentru crearea de noi locuri de muncă, s-au derulat investiţii în valoare de 107 mil. euro, dintre care fondurile acordate companiilor au fost în valoare de 73 mil. euro, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe, aferente sfârşitului lui 2020.

Din cele 36 de companii care au solicitat ajutor de stat prin această schemă şi a fost aprobat, 35 au realizat ţinta asumată de locuri de muncă create. În total, până la începutul lui 2021, prin această schemă de ajutor de stat au fost create 5.682 de locuri de muncă din cele 5.739 asumate.

Pentru a accesa schema 332, companiile îşi asumă crearea a cel puţin 100 de locuri de muncă, iar ajutorul de stat poate finanţa până la 50% din cheltuielile salariale. Recent, schema de ajutor de stat a fost modificată în sensul creşterii numărului de locuri de muncă create – de la 10 la 100, precum şi eliminarea restricţiei privind un anumit număr de lucrători defavorizaţi care trebuie angajaţi şi a plafonului maxim al ajutorului de stat acordat pentru un loc de muncă.

 

Cum a funcţionat schema în pandemie şi ce urmează?

ZF în parteneriat cu casele de avocatură Guia Naghi şi Partenerii (GNP) şi ReedSmith, organizează miercuri, 26 mai, videoconferinţa „Ajutorul de stat în Romania înainte şi după pandemie: experienţă şi tendinţe“. Dez­baterea se va desfăşura online şi va fi transmisă pe zf.ro şi pe pagina de Facebok a Ziarului Financiar, începând cu orele 10:00.

Speakerii evenimentului, printre care Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei şi Manuela Guia, managing partner al GNP, vor prezenta tabloul la zi al ajutoarelor de stat, precum şi perspectivele pentru ajutoarele de stat pentru companii în perioada postpandemie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO