Eveniment

Urmează videoconferinţa ZF Health & Pharma Summit, 16-17 septembrie. În România sunt 5.100 de paturi la terapie intensivă. Lipsa investiţiilor în spitale şi a medicilor specialişti a menţinut numărul de paturi constant în ultimul deceniu

Urmează videoconferinţa ZF Health & Pharma Summit,...

Autor: Georgiana Mihalache

08.09.2020, 00:07 210

ZF organizează a noua ediţie a ZF Health & Pharma Summit, evenimentul care timp de două zile, 16 şi 17 septembrie, pune sub lupă sistemul medical românesc.

Spitalele româneşti au doar 5.100 de paturi în secţiile de terapie intensivă (ATI), iar numărul de locuri pe această specializare nu a crescut semnificativ de mai bine de zece ani, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Statistică. Pandemia de Covid-19 a arătat însă nevoia urgentă de investiţii în terapie intensivă, acolo unde ajung pacienţii cu forma gravă a virusului.

„Paturile trebuie să aibă un ventilator dedicat, monitor pentru funcţii vitale. Nu sunt investiţii costisitoare, dar cine face investiţiile acestea? Consiliul judeţean sau Ministerul Sănătăţii. Noi bugetul pe care îl avem în general îl utilizăm pentru salarii şi acoperirea costurilor”, a spus Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Judeţean Tulcea.

Despre soluţiile pentru a creşte capacitatea de răspuns a sistemului în lupta cu noul virus vom discuta în cadrul ZF Health & Pharma Summit, un eveniment care reuneşte timp de două zile principalii actori din domeniul sănătăţii, de la companii, la autorităţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO