Eveniment

Urmează ZF Power Summit 2022, 22-24 februarie, aduce cei mai puternici oameni din energie la masa discuţiilor după un an care a zguduit piaţa: Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, se alătură dezbaterilor

Urmează ZF Power Summit 2022, 22-24 februarie, aduce cei...

Autor: Roxana Petrescu

07.02.2022, 09:30 485

Pentru al doilea an consecutiv, ZF Power Summit 2022 reuşeşte să îl aibă alături pe Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, responsabil pentru pactul verde european

Alături de el, vor fi prezenţi cei mai importanţi lideri locali ai industriei energetice de petrol şi gaze împreună cu experţi europeni sau executivi internaţionali în cea de-a 11-a ediţie a ZF Power Summit.

ZF Power Summit, cel mai important eveni­ment al platformei de informaţii ZF, ajunge anul acesta la cea de-a 11-a ediţie, comple­xitatea con­textului în care se desfă­şoară dezbaterile deter­minându-ne, pentru prima dată, să extindem durata evenimentului la 3 zile de dialog, în perioada 22-24 februarie. Lansat în 2012, ZF Power Summit s-a trans­format într-una dintre cele mai credibile platforme de discuţii dedicate în exclusivitate industriei energetice, reuşind an de an să adune în jurul temelor propuse elita sectorului care ţine o întreagă economie în mişcare. Anul acesta, mai mult ca niciodată, evenimentul se va concentra, alături de invitaţii săi, să identifice direcţiile necesare astfel încât oportunităţile aduse de tranziţia energetică să devină instrumente pentru relansarea unui sector aflat acum în tensiune maxi­mă. Cu o structură hibridă, cu paneluri care vor aduce laolaltă perspectiva specia­liştilor internaţionali, a autorită­ţilor europene şi locale şi a liderilor români şi regionali, ZF Power Summit 2022 are misiunea de a răspunde unei întrebări cheie: deceniul care va schimba energia în România începe acum: care sunt direcţiile care pot relansa un sector strategic?

Pe lista speakerilor confirmaţi pâ­nă în acest moment se află Frans Timmer­mans, vicepreşedinte exe­cutiv al Comisiei Europene, respon­sabil pentru pactul verde european, omul cheie al procesului de tranziţie energetică la nivel european.

Christian Kettel-Thomsen, viecepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, braşul financiar al Uniunii Europene, cu un rol cheie în susţinerea investiţiilor în traziţia energetic va fi şi el alături de ZF Power Summit 2022. Elena Popescu, membru al comisiei de investiţii din cadrul Fondului de Modernizare, instrument prin care România poate accesa peste 10 miliarde de euro, a acceptat, de asemenea, invitaţia la dezbatare.

Liderii celor mai mari companii energetice locale, specialişti din domenii precum hidrogenul, experţi în domeniul tranzacţiilor cu carbon, investitori în energia verde sau în tehnologii noi din domeniul nuclear, consumatori cheie de energie şI prosumatori de ultimă generaţie, toţi şi-au confirmat prezenţa într-o nouă ediţie a ZF Power Summit.

La început de an, după un 2021 istoric din punctul de vedere al preţurilor la energie, ZF Power Summit se transformă din nou în cea mai deschisă platformă de discuţii pentru segmentul energetic având curiozitatea, la fel ca în ultimul deceniu, de a pune întrebările care vor modela acest domeniu în următorul deceniu. ZF Power Summit 2022. Trei zile, totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO