Eveniment

Ursula von der Leyen, la Bucureşti, la predarea PNRR: Acest plan va dezvolta România. Călătoria abia acum începe

Ursula von der Leyen, la Bucureşti, la predarea PNRR:...

Autor: Mediafax

27.09.2021, 19:09 234

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va dezvolta România, iar după aprobare abia începe „călătoria”, spune şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Bucureşti.

Ursula von der Leyen a mulţumit pentru primirea pe care a avut-o la Spitalul Universitar Bucureşti, cel mai mare spital din ţară şi a spus că vor fi investiţii, prin PNRR, astfel încât România va avea un sistem de sănătate mai bun.

„Vreau să aplaud conducerea spitalului şi medicii, asistentele, angajaţii din sănătate. Am fost impresionată de ceea ce mi-aţi prezentat şi a fost nemaipomenit să văd nu doar profesionalismul, dar şi dedicarea şi motivaţia pe care o aveţi. Am fost impresionată de planul de inovare (...). PNRR va putea să vă ajute să puneţi în practică unele idei pe direcţia bună”, a spus şefa Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a spus că planul de redresare este cel mai bun plan pentru dezvoltare care există şi de care are nevoie România pentru viitor.

Ea a spus că prin PNRR se susţin investiţiile verzi, precum transportul sustenabil, pentru infrastructură de transport feroviar şi cu metroul.

Jumătate de miliard de euro e alocat special pentru producerea de energie verde.

Ursula von der Leyen a mai spus că 21% din total banilor sunt pentru digitalizare. Ea a precizat că serviciile publice trebuie să fie mai uşor de accesat şi o să fie realizat un Cloud guvernamental.

Investiţii vor fi şi în producţia de energie verde: „Trebuie să lucrăm şi la salariul minim pentru a-i putea susţine pe oamenii care sunt în nevoie”.

Prin PNRR se urmăreşte şi digitalizarea educaţiei.

„Investim în sisteme de educaţie. Generaţia următoare cu siguranţă merită acest lucru. Este un pas important. Sunt 29 de miliarde de euro la mijloc. Este bine să fiu azi aici, dar nu este sfârşitul călătoriei. Acum trebuie să implementăm toate aceste lucruri, implementarea proiectelor, absorbţia fondurilor sunt importante. Trebuie respectate toate cerinţele. Vreau să ştiţi că voi fi alături de dumneavoastră în toţi aceşti paşi care trebuie făcuţi”, a spus şefa CE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO