Eveniment

USR şi PLUS au fuzionat. Curtea de Apel Bucureşti a dat decizia definitivă

USR şi PLUS au fuzionat. Curtea de Apel Bucureşti a dat decizia definitivă

Autor: Mediafax

16.04.2021, 16:22 92

Fuziunea dintre USR şi PLUS a fost aprobată, vineri, de către Curtea de Apel Bucureşti: „Voinţa membrilor celor două partide devine realitate: suntem, de astăzi, un singur partid”.

„Este încă un pas important înainte pentru USR PLUS, în ceea ce priveşte proiectul care aduce reformă şi schimbare în România. Decizia de astăzi (vineri - n.r.) a instanţei ne aşază în logica unui partid puternic, care a adunat împreună cele mai importante energii de schimbare şi reformă din societatea românească. Le mulţumesc colegilor mei din USR şi PLUS care au avut tăria şi înţelepciunea de a trece peste toate dificultăţile inerente pentru a construi o alternativă cu adevărat credibilă pentru ceea ce înseamnă acea Românie modernă şi europeană pe care o aşteptăm. Îi mulţumesc lui Dacian Cioloş pentru echilibrul şi perseverenţa de a fi parteneri în acest proiect şi de a construi împreună o forţă politică credibilă“, spune Dan Barna, copreşedinte USR PLUS.

La rândul său, Dacian Cioloş afirmă că, de doi ani, cele două partide, USR şi PLUS, au fost „în logica unei singure echipe”.

„Aprobarea fuziunii de astăzi doar formalizează ceea ce noi simţeam deja natural. Suntem de azi un sigur partid, unul puternic, cu cea mai mare dorinţă de reformare a ţării, un partid cu aleşi locali, naţionali, europeni şi cu membri în Guvern. Fuziunea este, de astăzi, definitivă, în ciuda multora care au încercat să împiedice acest moment. Îi mulţumesc lui Dan Barna pentru că am reuşit să aducem proiectul politic în acest punct“, adaugă Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS.

Delegaţii USR şi ai PLUS au adoptat pe 15 august 2020, într-un Congres desfăşurat online, protocolul de fuziune a celor două partide.

AFACERI DE LA ZERO