Eveniment

USR şi PLUS vor să organizeze congres de fuziune în luna iulie

USR şi PLUS vor să organizeze congres de fuziune în luna iulie

Autor: Alexandru Costea

27.01.2020, 15:05 55

Birourile Naţionale ale USR şi PLUS au decis, luni, să solicite organizaţiilor din ţară un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie. Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR şi în Consiliul Naţional al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în Bucureşti.

"În cursul lunii februarie, filialele USR şi PLUS sunt încurajate să îşi desemneze de comun acord candidaţii comuni ai Alianţei la alegerile locale", mai arată un comunicat al Alianţei USR-PLUS.

Potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei de luni, a fost completată şi echipa executivă a Alianţei. Astfel, membrii Comisiei comune a celor două partide sunt:

- Coordonare - Dragoş Tudorache (PLUS);
- Comunicare - Ionuţ Moşteanu (USR);
- Juridic - Silviu Dehelean (USR);
- Finanţare - Dragoş Neacşu (PLUS);
- Politici publice - Oana Ţoiu (PLUS);
- Campanii - Moise Guran (USR).

Filialele USR şi PLUS din teritoriu discută în această perioadă despre modalitatea de reprezentare pe listele comune a candidaţilor pentru alegerile locale, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al Alianţei USR-PLUS.

"Asta este una din hot-topics-urile din perioada asta în USR şi la PLUS, cum facem listele. Se pun opţiuni pe masă. (...) Discuţiile diferă de la filială la filială. Stadiul discuţiilor cu PLUS pe candidaturile la locale din partea Alianţei sunt foarte diferite de la judeţ la judeţ. Sunt unii care sunt foarte avansaţi. Aproape că au închis discuţiile şi şi-au găsit ei calea. Ăsta este lucrul cel mai bun, aşa preferăm să se întâmple. Sunt unii care nu au început, alţii care s-au blocat", a spus Moşteanu.

Printre variantele prezentate este ca în unele cazuri ponderea candidaţilor comuni pentru funcţiile de consilieri să fie 3 la 1 în favoarea USR.

"Noi am încurajat filialele să se înţeleagă. Dacă nu se înţeleg, vom stabili ceva în Birourile Naţionale Reunite", a mai spus deputatul USR.

USR Bucureşti îl susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei, în timp ce PLUS pe Vlad Voiculescu. Candidatul comun al Alianţei USR-PLUS încă nu a fost stabilit.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470