Eveniment

USR va vota Guvernul Orban chiar dacă cei 3 miniştri respinşi la audieri vor fi menţinuţi

USR va vota Guvernul Orban chiar dacă cei 3 miniştri...

Autor: Ioana Sfârlea

31.10.2019, 14:49 213

USR va vota Guvernul propus de PNL chiar dacă Ludovic Orban nu îi va retrage pe cei trei miniştri respinşi la audieri, spune Dan Barna. „USR nu a avut derapaje ca alte partide care peste noapte capătă un junghi sau o bruscă durere de cap”, adaugă liderul USR.

Întrebat joi la Alba Iulia dacă USR va vota Guvernul propus de PNL chiar dacă din acesta vor face parte şi cei trei miniştri respinşi de comisii la audieri, Barna a răspuns că decizia menţinerii acestora îi aparţine premierului desemnat Ludovic Orban, iar USR va fi prezent în Parlament şi va vota conform angajamentului semnat cu PNL.

„Decizia asupra menţinerii sau nu a celor trei miniştri în formula de vot propusă Parlamentului îi aparţine exclusiv premierului desemnat, este o decizie pe care trebuie să şi-o asume şi asupra căreia nu am de ce să comentez. Ceea ce pot să spun fără niciun fel de îndoială este că USR va rămâne acel partid consecvent pe mesaje şi pe poziţie aşa cum ne-am obişnuit de trei ani de zile, în toţi aceşti ani USR a rămas consecvent pe mesaje şi pe poziţii, nu a avut derapaje ca alte partide care peste noapte capătă un junghi sau o bruscă durere de cap. Vom fi prezenţi la votul de învestitură şi toţi colegii mei vor fi acolo. Ne respectăm angajamentul, am semnat cu premierul desemnat un acord politic în care obiectivele USR sunt asumate (...), iar în Parlament ne vom respecta angajamentul”, a declarat Dan Barna.

Aviz negativ au primit Florin Cîţu, propus la Finanţe, Ion Ştefan, propus ministru al Dezvoltării, şi Violeta Alexandru, propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO