Eveniment

Decizie surpriză. Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu prelungeşte vacanţa de primăvară cu trei săptămâni ca să acopere sărbătorile de Paşte: ”Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii”

Decizie surpriză. Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu...

Autor: Ramona Cornea

23.03.2021, 19:11 672

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat că vacanţa de primăvară a elevilor din învăţământul preuniversitar va fi prelungită şi avea loc în perioada 2 aprilie-4 mai. 

„Pentru ca perturbările să fie minime, am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie până pe 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice, precum şi pe cele ortodoxe. Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învăţământ preuniversitar”, a spus Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, examenul de Bacalaureat se va desfăşura la datele planificate, însă Evaluarea naţională se va susţine între 5 şi 8 iulie.

”Al doilea avantaj este acela că examenul naţional de Bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezenţă fizică, şi se va derula între 28 iunie şi 1 iulie, probe scrise. Singura diferenţă va fi aceea că vom echivala ca şi anul trecut competenţele, cu excepţia celor din promoţiile anterioare care vor susţine competenţele digitale. (...) Dezavantajul este însă că suntem nevoiţi să decalăm examenul de Evaluare naţională. El se va derula în perioada 5 iulie - 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie”, a mai declarat ministrul.

De asemenea, Cîmpeanu a mai spus că durata semestrului al doilea al anului şcolar în curs va rămâne neschimbată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO