Eveniment

Vaccinurile, mai scumpe? Executivii Pfizer vorbesc despre „semnificativa oportunitate” de a creşte preţul vaccinului COVID

Vaccinurile, mai scumpe? Executivii Pfizer vorbesc despre...

Autor: Dorin Oancea

16.03.2021, 10:30 383

Executivii Pfizer au informat investitorii despre „oportunitatea semnificativă” de a creşte preţurile vaccinului Pfizer-BioNTech, anunţă Business Insider.

Vorbind la conferinţa virtuală Barclays Global Healthcare, doi oficiali ai companiei, - Frank D'Amelio, CFO şi Chuck Triano, vicepreşedinte senior pentru relaţia cu investitorii - au declarat că Pfizer va avea şansa de a creşte preţurile pentru vaccin atunci când COVID se va trece din starea de pandemie la o situaţie endemică.

D'Amelio spune că odată cu reluarea „condiţiilor normale de piaţă”, în timp, ar exista şansa ca firma să profite de oportunităţi dintr-o „perspectivă a cererii ... şi a preţurilor”.

Cei doi au adăugat că, pentru a rămâne protejaţi, oamenii ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin pentru a consolida imunitatea şi eficacitatea împotriva variantelor emergente de COVID.

În plus faţă de rapelurile anuale regulate, acest ciclu de vaccinare poate deveni o parte din noul normal.

„Credem că devine din ce în ce mai probabil să aibă loc o vaccinare anuală”, a spus D'Amelio, menţionând că Pfizer nu a văzut pandemia sau acţiunile de vaccinare rezultate ca pe un eveniment singular.

Compania intenţionează să crească numărul de doze de vaccin pe care le poate furniza până la sfârşitul lunii iulie, sporind capacităţile de producţie şi lanţul de aprovizionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO