Eveniment

Vălenii de Munte: reţeaua de gaze înaintează ca melcul

Vălenii de Munte: reţeaua de gaze înaintează ca melcul

Autor: Daniel Lazar

21.06.2019, 00:02 560

În oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova 50 de familii care au locuinţe într-un cartier nou, situat în partea de nord-est, peste râul Telejen, nu beneficiază de reţea distribuţie gaze naturale, ritmul de racordare la reţea fiind unul lent.

„Cetăţenii fac către noi o cerere de racordare la reţea, pe care noi le înaintăm către operator. Distrigaz trebuie să facă o analiză pentru calculul cofinanţării, iar cetăţenii trebuie să reconfirme că vor racordarea. Dar sunt încă probleme cu intabulări de terenuri, moşteniri, avize etc. şi durează. Ne dorim  să se accelereze lucrurile astfel încât aproape tot oraşul să aibă gaze, dar nu depinde numai de noi“, a precizat un reprezentant al Biroului Urbanism din Primărie.

„Până în Revoluţie doar 30% din populaţie avea gaze. Lucrurile s-au mişcat, dar nu foarte repede. De când depui cererea şi până se face efectiv lucrarea trece peste un an“, spune un localnic. Compania Distrigaz Sud Reţele SRL deserveşte 98% din locuitorii oraşului, iar potrivit datelor înscrise în Strategia de Dezvoltare a oraşului, faţă de anul 1990, reţeaua de distribuţie a gazelor naturale s-a extins cu 54,7 km, ajungând acum la 67,4 km.

Volumul de gaze naturale distribuite locuitorilor din Vălenii de Munte a crescut semnificativ, până la un maxim de 8.613.000 mc în 2011, de când sunt ultimele date disponibile, din care 3.116.000 mc pentru consumatorii casnici, iar 5.497.000 mc pentru cei non-casnici. Reţeaua are o configuraţie telescopică şi este poziţionată îngropat urmărind în general trama stradală. Alimentarea cu gaze naturale a localităţii se realizează din două staţii de reglare-măsurare, SRM Drajna şi SRM Delavrancea.

Oraşul Vălenii de Munte are o populaţie de 13.600 de locuitori şi ocupă locul al VI-lea în ierarhia municipiilor şi oraşelor din judeţul Prahova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO