Eveniment

Valeriu Gheorghiţă: M-a afectat această anatemă pusă asupra centrelor cu circuit închis

Valeriu Gheorghiţă: M-a afectat această anatemă pusă...

Autor: Petru Mazilu

29.01.2021, 23:01 219

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, anunţă că este afectat de anatema pusă asupra centrelor de vaccinare cu circuit închis. Recent, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, s-a declarat îngrijorat de aceste centre şi a anunţat că vrea să le închidă.

Medicul Valeriu Gheorghiţă s-a declarat afectat de discuţiile despre centrele de vaccinare cu circuit închis vineri seara, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi 24.

„Cred că este foarte bine de clarificat şi trebuie clarificat. Pe mine personal m-a afectat această anatemă care s-a pus asupra centrelor cu circuit închis, care, de fapt, fac parte din două structuri care au ministere cu reţea sanitară proprie şi care au sistem care asigură sprijinul şi asistenţa medicală atât pentru populaţia civilă, dar şi pentru persoanele care sunt încadrate în aceste structuri fără să existe abateri de la strategia de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Recent, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că va verifica toate centrele de vaccinare din subordine. El s-a declarat îngrijorat de faptul că numeroase centre funcţionează cu circuit închis şi a spus că va închide centrele de vaccinare care nu pot fi folosite de toată lumea.

„Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Centre cu circuit deschis înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte a populaţiei, anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează. Nu am aprobat noi aşa ceva (...) Ministerul va reevalua toate centrele din subordine. Fie le deschidem pentru toată lumea, fie le închidem. Dacă există excepţii acestea trebuie să fie bine justificate. Un exemplu ar putea fi păstrarea unui centru de vaccinare cu puţine fluxuri pentru rapelurile necesare într-un spital”, a spus ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, în România sunt 213 centre cu circuit deschis şi 340 cu circuit închis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO