Eveniment

Valeriu Gheorghiţă: Suntem ca într-un război. Sunt mulţi cărora le e frică să folosească arma

Valeriu Gheorghiţă: Suntem ca într-un război. Sunt...

Autor: Laura Buciu

11.11.2021, 19:18 6357

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, compară pandemia cu un război, în timpul căruia este de înţeles că sunt persoane ezitante, cărora le e teamă să folosească arma, în cazul nostru, vaccinul. El spune că aceste persoane trebuie să fie convinse la timp de beneficii.

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă compară pandemia cu războiul.

„Suntem ca într-un război. Chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul. Dar noi avem o armă la îndemână care se numeşte vaccin. Unii ştiu să folosească deja această armă, ştiu cum să se apere şi s-au vaccinat. Sunt încă multe persoane care sunt ezitante, cărora le e frică să folosească acestă armă şi înţelegem acest lucru. Din acest motiv suntem aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească această armă, în final cum şi de ce trebuie să se vaccineze”, a spus Gheorghiţă, joi, în cadrul evenimentului dedicat campaniei „Oameni ca mine”.

Gheorghiţă spune că dacă nu folosim vaccinul, inamicul, care este virusul SARS-CoV-2 „va avea mână liberă”: „Va avea drum liber să infecteze în continuare mii de oameni, să genereze multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secţia de Terapie Intensivă... vedem că în momentul de faţă capacitatea secţiilor de Terapie Intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români mor din cauza COVID-19 pentru că au fost expuşi acestor teorii ale dezinformării şi pentru că nu am reuşit să îi convingem la timp de beneficiile şi importanţa vaccinării”.

7.397.941 de români au fost vaccinaţi până acum cu prima doză, 6.681.072 cu schemă completă, iar 1.106.455 au primit şi a treia doză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO