Eveniment

Valeriu Tabără: Nu ştiu dacă va exista remaniere. Un post de ministru e în pericol din prima până în ultima zi

Valeriu Tabără: Nu ştiu dacă va exista remaniere. Nu mă afectează pe mine

Foto: Octav Ganea

Autor: Mediafax

29.10.2011, 14:21 115

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat sâmbătă la Bistriţa că nu ştie dacă va exista remaniere la nivel guvernamental, dar, în cazul în care se va lua în calcul înlocuirea unor miniştri, el nu ar fi afectat, întrucât este şi parlamentar, şi profesor universitar.

Valeriu Tabără a fost întrebat dacă, în cazul unei remanieri, crede că postul său este în pericol.

"De ce ar fi în pericol un post de ministru? Un post de ministru e în pericol din prima până în ultima zi. Problema noastră este să ne facem datoria. Restul sunt chestiuni ale altora. Un ministru poate corespunde pentru o anumită perioadă, pentru perioada următoare putând fi nevoie de altcineva. Nu e niciun fel de problemă. Niciun ministru, niciun prim-ministru nu este bătut în cuie", a spus Tabără.

El a declarat că, într-un sistem democratic, sunt "performanţe mai mari" şi "performanţe mai mici", premierul fiind cel care poate aprecia şi care poate hotărî pe cine păstrează şi pe cine înlocuieşte.

"Dânsul e cel care hotărăreşte, dar, aşa cum se ştie, Ministerul Agriculturii e pe primul loc (la absorbţia fondurilor europene - n.r.), surprinzător, zic eu, pe primul loc, dar eu apreciez şi activitatea altor colegi care fac eforturi mari. Eu nu aş fi putut face pentru crescătorii de animale nimic dacă ministrul Ialomiţianu nu ar fi înţeles imediat necesitatea ca banii să meargă spre agricultură, chiar dacă dânsul, în clasament, am văzut că e undeva mai jos, dar fără dânsul nu am fi putut realiza ceea ce crescătorii ştiu (alocare a banilor către fermieri - n.r.), fără o înţelegere perfectă care este, de altfel, şi în acest an", a declarat Tabără.

El a ţinut să precizeze că nu toate ministerele au "această particularitate, de a se simţi foarte rapid (absorbţia - n.r.)", cum este agricultura.

"Un drum îţi ia timp, dar Anca Boagiu este la fel de performantă ca şi alţi miniştri, fără nicio rezervă", a spus el.

Întrebat dacă vede pe cineva remaniabil din Guvernul Boc, el a spus: "Toţi miniştrii, în frunte cu premierul, fac eforturi considerabile într-un moment greu pentru această ţară".

"Vă asigur că este greu să găseşti echilibre, surse financiare, sursele pentru finanţarea unei reforme care durează de 20 de ani. Nu ştiu dacă va exista remaniere. Analizele le face premierul. Nu mă afectează pe mine. Eu sunt şi parlamentar, şi profesor universitar. Mă duc din nou la treburile mele, ba chiar mi-e şi dor să reiau unele dintre ele, la care a trebuit să renunţ", a spus Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii a participat, sâmbătă, la Bistriţa, la a XIV-a ediţie a Târgului oierilor, eveniment organizat de Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Bistriţa-Năsăud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO