Eveniment

Valoarea clubului Manchester City explodează la 4,8 miliarde de dolari, după ce un fond american a cumpărat un pachet de acţiuni de $500 mil.

Valoarea clubului Manchester City explodează la 4,8 miliarde de dolari, după ce un fond american a cumpărat un pachet de acţiuni de $500 mil.

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

27.11.2019, 11:43 275

Proprietarul echipei engleze de fotbal Manchester City a decis să vândă un pachet de acţiuni în valoare de 500 milioane de dolari deţinut la clubul britanic către o firmă americană de private equity, ceea ce duce valoarea totală a clubului la 4,8 miliarde de dolari, transmite Financial Times, citat de Reuters.

În urma tranzacţiei, Silver Lake, o firmă de investiţii americană, va intra cu o deţinere de 10% în acţionariatul grupului din Abu Dhabi ce controlează clubul de fotbal. Tranzacţia a fost deja semnată sâmbătă de preşedintele City Footbal Group (CFG), Khaldoon al Mubarak, şi directorul Silver Lake, Egon Durban, potrivit sursei citate.

Totodată, investitorii arabi plănuiesc să-şi păstreze deţinerea majoritară în CFG. Un anunţ oficial privind tranzacţia este aşteptat să fie făcut în cursul zilei de miercuri.

Firma americană de private equity din Statele Unite îşi propune la rândul său să-şi păstreze participaţia pentru aproximativ 10 ani, dar ia în calcul de asemenea un exit printr-o ofertă publică iniţială (IPO) sau să revândă pachetul de acţiuni către alt investitor privat. Silver Lake ar fi contactat pentru tranzacţii şi alte cluburi europene şi în speţă engleze, printre care şi pe londonezii de la Chelsea.

Manchester City a generat venituri record de 535 milioane de lire sterline în sezonul 2018-2019, al 5-lea an consecutiv de profit şi al 11-lea în care a fost consemnată o creştere a veniturilor.

AFACERI DE LA ZERO