Eveniment

Valoarea de inventar a tigrului ucis la Sibiu era de 50 de lei

Valoarea de inventar a tigrului ucis la Sibiu era de 50 de lei

Foto: Sebastian Marcoviciu

Autor: Mediafax

14.12.2011, 19:04 492

Valoarea de inventar a tigroaicei care a fugit de la Grădina Zoologică din Sibiu, fiind ulterior împuşcată, era de 50 de lei întrucât, fiind născută în incinta unităţii şi neplătindu-se nimic pentru ea, contabilii i-au atribuit o valoare oarecare, mult diferită de valoarea reală a animalului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, valoarea de inventar a tigroaicei care a fugit, marţi, de la Grădina Zoologică din oraş, fiind ulterior împuşcată mortal, era de 50 de lei, mult sub valoarea reală a animalului, pentru că se născuse în incinta unităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi, în general, nu cumpărăm animalele din cadrul Grădinii Zoologice. Ele ajung aici în urma unor schimburi cu alte unităţi de profil din ţară sau străinătate. Atunci animalelor li se atribuie o valoare de inventar. În cazul Mihaelei (tigroaica ucisă marţi - n.r.) valoarea de inventar de 50 de lei a fost trecută pentru că aşa prevede Legea Contabilităţii. Când se cumpără ceva se trece ca valoare de inventar preţul lucrului respectiv. Cum Mihaela a fost născută în incinta Grădinii Zoologice din Sibiu contabilii i-au atribuit această valoare de inventar", a declarat corespondentului MEDIAFAX Mirela Gligore.

Aceasta nu a putut explica de ce s-a ales exact suma de 50 de lei, afirmând că a fost "treaba contabililor" să decidă suma.

Potrivit Mirelei Gligore, la Grădina Zoologică din Piteşti s-ar fi cumpărat un tigru cu 2.000 de lei.

"Aşa i-au comunicat domnului Bebeşelea (Constantin Bebeşelea, directorul Grădinii Zoologice Sibiu - n.r) cei de la Piteşti că au plătit 2.000 de lei pe un exemplar de tigru. Noi nu am cumpărat niciodată tigri. Atât Mihaela, cât şi Baghera s-au născut aici, aşa că nu putem preciza care este valoarea reală a unui astfel de animal", a mai declarat Mirela Gligore.

Tigroaica ucisă, marţi, într-o pădure între localităţile Sibiu şi Poplaca, la câteva ore după ce evadase din cuşca ei de la Grădina Zoologică din Sibiu, din cauza neglijenţei unui îngrijitor, se numea Mihaela şi avea 14 ani.

Ea se născuse în incinta Grădinii Zoologice din Sibiu şi, potrivit medicului veterinar Liviu Todescu, era un animal agresiv.

Deşi nu avea antecedente de atacuri asupra oamenilor, Mihaela se bătea frecvent cu celălalt tigru, care era fiul ei. Acesta se numeşte Baghera, are şase ani, iar oficialii Primăriei Sibiu au anunţat că-i vor căuta un nou adăpost în Europa, pentru a nu simţi lipsa mamei sale.

Tigroaica ucisă avea aproximativ două sute de kilograme, iar corpul ei, cu tot cu blană, va fi trimis Facultăţii de Biologie şi Geologie din Cluj-Napoca, pentru cercetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO