Eveniment

Valoarea voucherelor de vacanţă ar putea creşte în extrasezon la 2.080 lei

Valoarea voucherelor de vacanţă ar putea creşte în...

Autor: Departamentul Economic

07.09.2019, 10:45 440

Valoarea voucherelor de vacanţă va fi majorată de la 1.450 lei la 2.080 lei pentru cei ce aleg să meargă în vacanţă în extrasezon, conform unei propuneri a Ministerului Turismului care va fi discutată în perioada următoare cu industria, a anunţat ministrul de resort Bogdan Trif, la Antena 3. 

Beneficiarii pot opta să îşi petreacă vacanţa în lunile octombrie - noiembrie şi martie - aprilie, când de regulă se înregistrează un număr redus de turişti, şi vor primi vouchere majorate. Măsura ar putea fi aplicată de anul viitor, a precizat ministrul.

Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii industriei turismului, iar propunerea poate fi îmbunătăţită, a precizat Trif, care a adăugat că măsura distribuirii de vouchere de vacanţă va fi prelungită şi după 2020.

Voucherele de vacanţă au eliminat 60% din turismul „la negru”, iar în 2019 numărul beneficiarilor s-a dublat faţă de anul precedent, a adăugat Trif. În acest an vouchere au fost distribuite mai târziu, iar bani au primit toate instiuţiile statului, dar unele au ales să îi cheltuie în alte moduri, a spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO