Eveniment

Vânătoarea de extratereştrii: NASA alcătuieşte o echipă care va studia fenomenul OZN

Vânătoarea de extratereştrii: NASA alcătuieşte o...

Autor: Dorin Oancea

10.06.2022, 08:01 84

NASA alcătuieşte o echipă care va studia fenomenele aeriene neidentificate, cunoscute popular sub numele de OZN-uri, a anunţat agenţia spaţială americană, conform CNN.

Echipa va aduna date despre "evenimentele de pe cer care nu pot fi identificate ca fiind aeronave sau fenomene

NASA a declarat că este interesată de fenomenele aeriene neidentificate (UAP) din punct de vedere al securităţii şi siguranţei. Nu există dovezi că UAP-urile sunt de origine extraterestră, a adăugat NASA. Studiul va începe în această toamnă şi se aşteaptă să dureze nouă luni.

Echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, care este preşedinte al Fundaţiei Simons din New York.

NASA a declarat că numărul limitat de observaţii ale UAP-urilor a făcut dificilă emiterea unor concluzii ştiinţifice despre natura acestor evenimente.

"Având în vedere sărăcia observaţiilor, prima noastră sarcină este pur şi simplu să adunăm cel mai solid set de date pe care îl putem", a declarat Spergel, profesor emerit şi fost preşedinte al departamentului de ştiinţe astrofizice de la Universitatea Princeton din New Jersey. "Vom identifica ce date - de la civili, guvern, organizaţii non-profit, companii - există, ce alte date ar trebui să încercăm să colectăm şi cum să le analizăm cel mai bine".

Un prim pas al echipei ar fi să încerce să stabilească ce UAP-uri sunt naturale, a precizat NASA.

În luna mai a fost organizată prima audiere publică a Congresului privind OZN-urile din ultimele decenii. Audierea a fost un moment de mare importanţă pentru un subiect controversat. Oficialii guvernamentali au avertizat că OZN-urile trebuie să fie investigate şi luate în serios ca o potenţială ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO