Eveniment

Va fi o vară fierbinte a pieţei muncii: Sindicate care reprezintă profesori, şoferi de camion şi alţi muncitori care vor merge în curând la masa negocierilor au ieşit vineri în centrul oraşului Los Angeles pentru a-i susţine pe scenariştii de film şi televiziune de la Hollywood aflaţi în grevă

Va fi o vară fierbinte a pieţei muncii: Sindicate care...

Autor: Laura Buciu

27.05.2023, 09:30 352

Sindicatele care reprezintă profesori, şoferi de camion şi alţi muncitori care vor merge în curând la masa negocierilor au ieşit vineri în centrul oraşului Los Angeles pentru a-i susţine pe scenariştii de film şi televiziune de la Hollywood aflaţi în grevă.

Sindicatul scriitorilor din America (Writers Guild of America - WGA) a început o întrerupere a lucrului pe 2 mai, după ce nu a reuşit să ajungă la un acord pentru salarii mai mari cu companiile media, printre care Walt Disney Co, Netflix Inc şi Warner Bros Discovery Inc.

Vineri, câteva sute de membri ai sindicatelor din industria turismului şi a ospitalităţii, profesori, lucrători din domeniul logisticii şi angajaţi din sectorul public s-au adunat în centrul oraşului Los Angeles în semn de unitate. Sindicatele participante reprezintă peste 200.000 de lucrători ale căror contracte colective de muncă urmează să expire şi ele în 2023, au declarat organizatorii.

„Va fi o vară fierbinte a muncii”, a declarat Lorena Gonzalez, secretar executiv al Federaţiei Muncii din California, în faţa mulţimii. „Puterea voastră de a sta împreună este cea care va asigura că următoarea generaţie de muncitori va avea posibilitatea de a trăi”.

Organizatorii au declarat că sindicatele au avut revendicări universale pentru salarii viabile, pe fondul creşterii costurilor pentru alimente, locuinţe şi transport.

Scriitoarea Danielle Roderick a spus că speră ca scriitorii să conducă o mişcare pentru „toată lumea care nu acceptă”.

„Toată lumea simte că este mâncată de vie într-un fel sau altul”, a spus Roderick, care a participat la miting împreună cu soţul ei, de asemenea scriitor, şi cu cei doi copii.

Alianţa producătorilor de film şi televiziune (AMPTP), care reprezintă marile studiouri, a declarat că a oferit scriitorilor creşteri „generoase” ale remuneraţiilor. Nu sunt programate noi discuţii între cele două părţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO