Eveniment

Varianta Omicron readuce restricţiile în Marea Britanie: măşti obligatorii şi teste PCR la intrarea în ţară

Varianta Omicron readuce restricţiile în Marea Britanie: măşti obligatorii şi teste PCR la intrarea în ţară

Autor: Petru Mazilu

28.11.2021, 10:05 168

Noi restricţii au fost impuse în Marea Britanie după depistarea unor cazuri de infectare cu Omicron, tulpina virusului care a apărut în sudul Africii. Măsurile au fost anunţate sâmbătă seara de premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat că măştile de protecţie vor fi din nou obligatorii în magazine şi în transportul public De asemenea, toate persoanele care vor să intre în Marea Britanie vor fi obligate să facă test PCR şi să se autoizoleze până când vor primi un rezultat negativ.

Boris Johnson a mai spus că oricine intră în contact cu o persoană infectată cu varianta Omicron a virusului trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile, indiferent de statutul vaccinării. Totodată, autorităţile din Marea Britanie au decis să extindă imunizarea cu doze de rapel la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 39 de ani.

Măsurile au fost anunţate la puţin timp după ce în interiorul ţării au fost descoperite primele cazuri de infectare cu Omicron. Două persoane infectate cu nouă tulpină a virusului SARS CoV-2 au fost depistate în Anglia, au anunţat sâmbătă autorităţile britanice, potrivit Sky News.

Specialiştii au stabilit că în Chelmsford şi Nottingham, zonele în care au fost descoperite persoanele infectate, vor fi făcute teste pentru depistarea virusului. Persoanele infectate cu Omicron s-au izolat alături de rude. Cele două cazuri au legătură, au precizat autorităţile.

Până în prezent, cazuri de infectare cu noua tulpină au mai apărut în Italia, Germania, Belgia, Israel şi, probabil, în Olanda.

AFACERI DE LA ZERO