Eveniment

Vârsta de eligibilitate pentru doza booster cu vaccinul Pfizer ar putea fi scăzută la 40 de ani

Vârsta de eligibilitate pentru doza booster cu vaccinul Pfizer ar putea fi scăzută la 40 de ani

Autor: Andreea Tobias

16.10.2021, 14:00 1907

Vârsta de eligibilitate pentru doza booster cu vaccinul Pfizer ar putea fi scăzută până la 40 de ani, pe baza datelor din Israel care sugerează că eficacitatea serului este în scădere.  

Un oficial al Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente a declarat că agenţia ia în considerare reducerea vârstei recomandate pentru persoanele care ar trebui să primească doza booster cu vaccin Pfizer/BioNTech până la vârsta de 40 de ani, pe baza datelor din Israel care sugerează că eficacitatea vaccinului este în scădere, scrie Reuters.

Oamenii de ştiinţă israelieni au prezentat „date care par convingătoare de la vârsta de 40 de ani în sus", a declarat Dr. Peter Marks, directorul Direcţiei pentru evaluarea şi cercetarea produselor biologice din cadrul FDA.

Datele publicate în urmă cu două luni de către Ministerul Sănătăţii din Israel au arătat că, printre persoanele cu vârste de peste 60 de ani, protecţia împotriva infectării cu coronavirus, după 10 zile de la administrarea celei de-a treia doze de vaccin, a fost de patru ori mai mare decât după vaccinarea cu cele două doze iniţiale.

Israelul a început în iulie administrarea celei de-a treia doze vârstnicilor, iar apoi a decis scăderea vârstei de eligibilitate pentru doza booster la 40 de ani.

 
 
AFACERI DE LA ZERO