Eveniment

Vasile Ciurchea, şeful CNAS: Avem nevoie de alţi asigurători privaţi care să preia riscul

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Andrei Cîrchelan

01.10.2014, 00:07 391

Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), spune că este direct interesat ca în sectorul de sănătate să existe mai mulţi asigurători pe piaţă, astfel încât aceştia să vină cu un plus de bani în sistem.

„Pachetul de bază (care a intrat în vigoare în această vară şi care include serviciile decontate de stat din banii CNAS - n.red.) e un proiect important. În prezent el este destul de generos, prea generos, şi atunci asigurările private îşi găsesc mai greu locul, dar îi asigur că le vom face loc. Avem nevoie de încă un asigurător pe piaţă, care să mai preia din riscul financiar“, a adăugat şeful CNAS.

El a fost prezent la evenimentul ZF Pharma Summit 2014, organizat în parteneriat cu Vodafone, ARPIM, LAWG, ADRFR, Terapia Ranbaxy, Polisano, Şerban & Musneci, Antibiotice, Roche, Opel, Ionescu Sava, MedLife, Gruia Dufaut, Easi, Farm­expert şi APMGR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO