Eveniment

Vasile Dâncu, propus pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, a primit aviz favorabil

Vasile Dâncu, propus pentru Ministerul Dezvoltării...

Autor: Roxana Preda

17.11.2015, 10:32 206

Vasile Dâncu a declarat, la finalul audierilor, că se bucură că este susţinut de toate partidele parlamentare şi a precizat că una dintre priorităţile sale este modernizarea administraţiei, urmând ca în perioada următoare să prezinte mai multe detalii legate de acest proiect.

Sociologul Vasile Dâncu ar urma să ocupe şi poziţia de vicepremier în Cabinetul Cioloş.

Vasile Dâncu, propus pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, cu 27 voturi "pentru" şi o abţinere.

Vasile Dâncu a declarat, la finalul audierilor, că se bucură că este susţinut de toate partidele parlamentare şi a precizat că una dintre priorităţile sale este modernizarea administraţiei, urmând ca în perioada următoare să prezinte mai multe detalii legate de acest proiect. Sociologul Vasile Dâncu ar urma să ocupe şi poziţia de vicepremier în Cabinetul Cioloş.

În discuţiile pe care le-a avut cu parlamentarii din comisiile de Administraţie, Vasile Dâncu a declarat că dezvoltarea unei ţări trebuie să fie sub controlul şi expresia societăţii, afirmând că nicio decizie nu va fi luată fără consultarea Parlamentului, administraţiei locale, mediului universitar şi non-guvernamental.

Dâncu a vorbit şi despre limitarea de timp cu care se confruntă noul Cabinet şi a afirmat că vrea ca „pietrele mici care se vor putea pune într-un an să fie fundaţia proiectelor (viitoare –n.r.) din administraţia publică”.

"Ne-am propus să ducem mai departe o muncă de bună calitate. Vom încerca să conducem acest proces ca să fie funcţional şi să putem pune la dispoziţie celor care vor veni un plan de strategie", a mai spus Dâncu, adăugând va încerca să fie o verigă şi un canal de comunicare foarte bun cu miniştrii din domeniul social, ministerele de resort.

Vasile Dâncu le-a vorbit membrilor comisiilor parlamentare de administraţie despre„ filosofia dezvoltării regionale şi a reformei din administraţie” pe care le propune.

"Prin dezvoltarea regională vizăm o creştere a coeziunii economice şi la nivel naţional care va duce la creşterea competitivităţii României. Trebuie să lucrăm şi la dezvoltarea culturii privind dezvoltarea regională care va duce la o creştere a solidarităţii", a spus Dâncu.

În rândul provocărilor cu care se confruntă ministerului pe care îl va prelua a amintit mangementul progamelor europene pentru administraţia publică, care presupune închiderea proiectelor care se termină în acest an, dar şi găsirea de resurse pentru continuarea proiectelor în derulare, dezvoltarea infrastructurii locale care a fost privită până acum fragmentar potrivit lui Dâncu, consolidarea clădirilor din spaţiul urban, precum şi finanţarea locuinţelor pentru tineri, a locuinţelor sociale.

Cât priveşte reforma admnistraţiei publice, Dâncu a susţinut că noul Guvern nu vrea să creeze o bulversare în administraţia publică. "Nu este legitim să facem acest lucru. Cuvântul de ordine va fi păstrarea stabilităţii sistemului în aceste zone de specialişti. Noi încercăm să creăm propuneri pentru viitor. Schimbările vor fi făcute de Guvernul viitor", a mai spus Vasile Dâncu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO