Eveniment

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, despre textul care circulă în spaţiul public legat de „starea de criză”: Este o versiune a unui proiect legislativ care nu mai este de actualitate

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, despre textul care...

Autor: Cosmin Pirv

08.03.2022, 19:27 276

Ministrul Apărării Vasile Dîncu susţine că textul care circulă în spaţiul public, şi care prevede, printre altele, „starea de criză”, reprezintă „o versiune a unui proiect legislativ care nu mai este de actualitate la acest moment”.

„Cu privire la proiectul legislativ care circulă în spaţiul public, referitor la modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul securităţii şi apărării naţionale, precizez că textul care circulă în spaţiul public reprezintă o versiune de lucru a unui proiect legislativ care nu mai este de actualitate la acest moment, în forma respectivă”, a anunţat marţi Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, proiectele din cadrul acestui pachet legislativ vor fi reanalizate şi prezentate public.

În spaţiul public a apărut în ultimele zile un proiect care reglementează „starea de criză”. Aceasta ar fi putut fi instituită de CSAT în situaţii deosebite.

Întrebat la începutul săptămânii dacă ştie de vreun astfel de proiect de lege, liderul social-democrat Marcel Ciolacu a spus: „Am ştiinţă, cum este şi normal, urmând astăzi să avem o discuţie cu primul ministru”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO