Eveniment

Vela anunţă investiţii de 3,2 miliarde de lei pentru intervenţie rapidă la dezastre

Vela anunţă investiţii de 3,2 miliarde de lei pentru...

Autor: Cosmin Pirv

04.06.2020, 20:53 120

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat joi seara că Guvernul a adoptat o hotărâre care aprobă nota de fundamentare a proiectului „Viziune 2020”, prin care vor fi cumpărate echipamente pentru echipajele de intervenţie, cum ar fi elicoptere, bărci şi autospeciale.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat joi seara că Guvernul a adoptat o hătărâre care aprobă nota de fundamentare referitoare la necesitarea efectuării cheltuielilor pentru proiectul „Viziune 2020”.

Acest proiect are o valoare totală de 3,2 miliarde de lei, din care 2,7 miliarde sunt fonduri europene, susţine ministrul de Interne.

„Proiectul vizează creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie”, a spus Marcel Vela.

Prin acest proiect urmează să fie achizţionate, printre altele, 60 de autospeciale de descarcerare, 276 de autospeciale de stingere, 33 de centre de comunicaţii, 42 de autospeciale de primă intervenţie, o navă multirol, trei şalupe multirol şi un centru naţional de răspuns la dezastre.

„Sunt prevăzute în această sumă de 3,2 miliarde de lei şi un număr de 12 elicoptere. Şase elicoptere uşoare, deja în formă de achiziţie şi livrare, iar şase elicoptere medii şi grele pentru uscat şi pentru zona maritimă, care sunt în prezent în procedură de negociere competitivă”, a mai spus Marcel Vela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO